Εθελοντές και δωρητές στην κοπή πίτας των Ιδιοκτητών Ακινήτων

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Πανηγυρικό χαρακτήρα είχε η πρώτη γενική συνέλευση του Συλλόγου Ελληνοαμερικανών Ιδιοκτητών Ακινήτων της Αστόριας, η οποία έλαβε χώρα το βράδυ της Τετάρτης, 10ης Ιανουαρίου 2024 στα ιδιόκτητα γραφεία στην Αστόρια.

Πρόκειται για την πρώην συγκέντρωση 2024, η οποία είχε τριπλό χαρακτήρα. Ο πρώτος σχετίζονταν με την αναβίωση του εθίμου της Κοπής της Βασιλόπιτας και την ανταλλαγή ευχών για το νέο έτος. Ο δεύτερος σχετίζονταν με τον απολογισμό του Γεύματος των Ευχαριστιών και την έκφραση της ευγνωμοσύνης προς τους δωρητές και τους εθελοντές. Ο τρίτος σχετίζονταν με την ενημέρωση για την πρόληψη ασθενειών που σχετίζονται με τα δόντια, την γνάθο και γενικότερα την στοματική κοιλότητα.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Γεώργιος Κίτσιος καλωσόρισε τους ιερείς του Αγίου Δημητρίου της Αστόριας, π. Ανάργυρο Σταυρόπουλο και π. Γεδεών Βαρύτιμο και τον ιερέα της Αγίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου, π. Βασίλειο Αγγελάκη, οι οποίοι ευλόγησαν και έκοψαν την βασιλόπιτα.


Από αριστερά διακρίνονται οι π. Βασίλειος Αγγελάκης, Δρ. Τζον Κομπίτησς, Γεώργιος Κίτσιος και Γεώργιος Αλεξίου. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Το φλουρί της βασιλόπιτας έπεσε στον πρόεδρο του Συλλόγου Γεώργιο Κίτσιο, ο οποίος το δώρισε στον Σύλλογο.

Ο Σύλλογος για μια ακόμη φορά μοίρασε σε όλους αριθμό λαχείου και έκανε την κλήρωση μιας χρυσής λύρας, η οποία έπεσε στην Κατερίνα Γερολυμάτου.

Ο επίτιμος πρόεδρος του Συλλόγου Γεώργιος Αλεξίου αναφέρθηκε στο Γεύμα των Ευχαριστιών και τόνισε ότι κατάφεραν να συγκεντρώσουν 33.500 δολάρια και ότι τα έσοδα κυμάνθηκαν μεταξύ $20 και $25.000. Το 2022, όπως επεσήμανε προσέφεραν σε άπορους συμπολίτες τους 1.100 γεύματα, ενώ πέρσι (2023) προσέφεραν 1.350 γεύματα.

Ο οδοντίατρος Τζον Καμπίτσης. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Η εκπαιδευτικός Σταυρούλα Γιαννουκάκη, η οποία προσήλθε με μια ομάδα μαθητών που ασχολήθηκαν με την διανομή των γευμάτων, συνεχάρη τους Ιδιοκτήτες Ακινήτων για την γενναιοδωρία και τόνισε ότι οι μαθητές βίωσαν μοναδικές εμπειρίες.

Ο οδοντίατρος Τζον Κομπίτσης παρουσίασε μέσω διαφανειών τις ασθένειες των δοντιών, της γνάθου και της στοματικής κοιλότητας και κάλεσε το ακροατήριο να αποδίδουν ιδιαίτερη σημασία στην πρόληψη των ασθενειών και μάλιστα τους κάλεσε να εξετάζουν τα παιδιά και τα εγγόνια τους για την κατάσταση των δοντιών και ότι σε ηλικία 2 ετών το παιδί πρέπει να εξεταστεί από παιδοδοντίατρο.

Από την παρέμβαση της εκπαιδευτικού Σταυρούλας Γιαννουκάκη. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Από την παρέμβαση του Αργύρη Αργειτάκου. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Από αριστερά διακρίνονται οι π. Γεδεών Βαρύτιμος, π. Ανάργυρος Σταυρόπουλος, π. Βασίλειος Αγγελάκης, Γεώργιος Κίτσιος, Γεώργιος Αλεξίου, Νίκος Γαβαλάς, Σταύρος Ζιώγκας και Γεώργιος Φακίρης. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Οι ομογενείς ενώ παρακολουθούν την τελετή κοπής της βασιλόπιτας. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

https://www.anamniseis.net/ethelontes-kai-dorites-stin-kopi-tis-pitas-ton-idioktiton-akiniton/