Ολοκληρώνεται τον Ιούνιο η ανακαίνιση του νοσοκομείου Mt Sinai στην Αστόρια

GreekNews – March 4, 2017

Νέα Υόρκη.- Του Αποστόλη Ζουπανιώτη

Με την ολοκλήρωση των έργων της επέκτασης του Νοσοκομείου Mt Sinai τον Ιούνιο, η Αστόρια αποκτά ένα υπερσύγχρονο νοσοκομείο, που θα είναι στολίδι για την περιοχή.

Αυτό είπε ο πρόεδρος του Συλλόγου Ελληνοαμερικανών Ιδιοκτητών Ακινήτων. Γιώργος Κίτσιος, παρουσιάζοντας στη γενική συνέλευση της περασμένης Τετάρτης, την εκτελεστική διευθύντρια του επέκτασης του Νοσοκομείου Mt Sinai Queens, Caryn Schwab και τον επικεφαλής ιατρικό σύμβουλο και αντιπρόεδρο Ιατρικών Υποθέσεων, Δρα Brijen Shah, MD.

Η κ. Σουάμπ, με τη βοήθεια και φωτεινών διαφανειών, περιέγραψε το νέο εξαώροφο κτήριο, που έχει αναγερθεί δίπλα στο παλιό, τα νέα τμήματα που θα δημιουργηθούν και την κατανομή των χώρων. Ιδιαίτερη μνεία έκανε στον υπερσύγχρονο τελευταίας τεχνολογίας εξοπλισμό, που σε συνδυασμό με νέους γιατρούς και προσωπικό που έχει προσληφθεί, θα συμβάλλουν στην παροχή καλύτερων ιατρικών υπηρεσιών στους κατοίκους της Αστόριας και γειτονικών περιοχών.

Εχει δημιουργηθεί ένα καινούργιο τμήματα για τα έκτακτα περιστατικά (emergency room) με πολλούς ιδιωτικούς χώρους για τον κάθε ασθενή.

Στον δεύτερο όροφο υπάρχει το ακτινολογικό τμήμα, με υπερσύγχρονα μηχανήματα απεικόνισης. Το κέντρο θα χρησιμοποιείται κυρίως για τους εξωτερικούς ασθενείς, οι οποίοι θα εξυπηρετούνται είτε την ίδια, ή την επόμενη μέρα.

Στον τρίτο όροφο υπάρχει το υπερσύγχρονο χειρουργείο, πενταπλάσιο σε εμβαδόν από το προηγούμενο. Με την προσθήκη καινούργιων γιατρών και την αξιοποίηση γιατρών από το κεντρικό νοσοκομείο Mt Sinai του Μανχάταν, θα μπορούν πλέον να γίνονται οι πολλά περισσότερα είδη εγχειρήσεων. Μάλιστα διαθέτουν και ρομπότ για πολύ λεπτές επεμβάσεις (Da Vinci XI), που χειρίζεται άριστα εξειδικευμένο προσωπικό, ενώ υπάρχει τμήματα επεμβατικής ακτινολογίας (interventional radiology).

Ο τέταρτος όροφος θα χρησιμοποιηθεί για την παιδιατρική κλινική. Όπως είπε η Κάριν Σουάμπ, η κοινότητα της Αστόριας έχει αλλάξει, με πολλά νέα ζευγάρια που έχουν μικρά παιδιά κι αυτό αύξησε τις ανάγκες για εξειδικευμένες παιδιατρικές υπηρεσίες.

Επιπρόσθετα υπάρχει καρκινολογικό κέντρο.

Παράλληλα έχει δημιουργηθεί ευρύχωρος εσωτερικός χώρος στάθμευσης αυτοκινήτων, επιλύοντας ένα πολυετές πρόβλημα και για τους ασθενείς, επισκέπτες και προσωπικό, αλλά και την περιοχή.

Στο παλαιό κτήριο του νοσοκομείο πρόσφατα τοποθετήθηκε νέο κλιματιστικό σύστημα. Διαθέτει 170 κλίνες και είναι σε διαδικασία ανανέωσης.

O Δρα Brijen Shah, MD ανέλεβε πρόσφατα τα καθήκοντά του, μετατεθείς από το κεντρικό νοσοκομείου του Μανχάταν, μίλησε για την προϋπηρεσία του και τόνισε ότι νοιάζεται ιδιαίτερα για την φροντίδα των ηλικιωμένων. Υποσχέθηκε επίσης να εργαστεί με την κοινότητα για την βελτίωση των παρεχομένων υπηρεσιών.

Υπάρχει επίσης και ο έκτος όροφος του νοσοκομείου, που ακόμη δεν έχει αποφασιστεί πως θα χρησιμοποιηθεί. Όπως είπε η κ. Σουάμπ, υπάρχουν κι άλλα προγράμματα τα οποία το νοσοκομείο θα φέρει στην κοινότητα τα επόμενα δύο χρόνο.

«Οπότε το έργο δεν τελειώνει με την ολοκλήρωση αυτής της φάσης του», πρόσθεσε.

Τα δύο στελέχη του Mt Sinai Queens απάντησαν και σε πολλά ερωτήματα των μελών της γενικής συνέλευσης του Συλλόγου Ιδιοκτητών.