Τα προγράμματα της HANAC στο επίκεντρο της συνέλευσης των Ιδιοκτητών Ακινήτων

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Τα προγράμματα και οι υπηρεσίες της HANAC για τους ηλικιωμένους βρέθηκαν στο επίκεντρο της γενικής συνέλευσης του Συλλόγου Ελληνοαμερικανών Ιδιοκτητών Ακινήτων, η οποία συνήλθε το βράδυ της Τετάρτης, 1ης Μαϊου 2019, στα ιδιόκτητα γραφεία στην Αστόρια.

Η συνέλευση έλαβε χώρα τρεις μέρες μετά το Πάσχα και ο πρώην πρόεδρος της κοινότητας του Αγίου Δημητρίου Αστόριας Χάρης Κάλας έψαλε το Χριστός Ανέστη.

Ο επίτιμος πρόεδρος του Συλλόγου, Γεώργιος Κίτσιος, ο οποίος διεύθυνε και τη συνεδρίαση καλωσόρισε τους προσκεκλημένους και τόνισε ότι η εν λόγω συνέλευση είναι αφιερωμένη στα προγράμματα που αφορούν τους ιδιοκτήτες ακινήτων καθώς επίσης και τους ηλικιωμένους.

Η διευθύντρια του πρώτου γεωγραφικού διαμερίσματος του Κουίνς, Φλόρενς Κουλούρη έκανε μια σύντομη αναδρομή στο ρόλο και στις αρμοδιότητες του “Community Board 1” και τόνισε ότι προσπαθούν να διευκολύνουν τους Αστοριείς που αντιμετωπίζουν προβλήματα στις επικοινωνίες τους με τις υπηρεσίες του δήμου της Νέας Υόρκης.

Στιγμιότυπο από την ομιλία της Νίκης Κοκκινάκη. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας

Εκτενή αναφορά έκανε και στις προσπάθειες που καταβάλλουν για την βελτίωση της ποιότητας ζωής και των υπηρεσιών που παρέχει ο δήμος της Νέας Υόρκης.

Η Νίκη Κοκκινάκη η οποία εκπροσώπησε τον δημοτικό σύμβουλο της Αστόριας, Κώστα Κωνσταντινίδη αναφέρθηκε στα εν εξελίξει έργα στο Πάρκο της Αστόριας και τόνισε ότι οι εργασίες στο γήπεδο υπολογίζεται να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι την ερχόμενη άνοιξη.

Εκτενή αναφορά έγινε και στο ναυάγιο της επένδυσης της Amazon στο Λονγκ Αϊλαντ Σίτι. Ο επίτιμος πρόεδρος Γεώργιος Κίτσιος επεσήμανε ότι είναι άκρως περίεργη η σιωπή του δημάρχου Μπιλ Ντε Μπλάσιο και του κυβερνήτη Άντριου Κουόμο. Τόνισε επίσης ότι θα προσπαθήσουν να έρθουν σε επαφή με τα γραφεία τους προκειμένου να μάθουν εάν γίνονται διαπραγματεύσεις μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.

Γενική άποψη της αίθουσας. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Η νέα εκτελεστική διευθύντρια της HANAC Στέιση Μπλιάγος (Stacy Bliagos) έκανε μια σύντομη αναδρομή στην πορεία του οργανισμού από της ιδρύσεώς του το 1972 μέχρι και σήμερα και στις υπηρεσίες που παρέχουν μηδενός εξαιρουμένου σε όλους τους κατοίκους του δήμου της Νέας Υόρκης.

Εκτενή αναφορά έκανε και στις πολυκατοικίες για ηλικιωμένους που έχουν χτιστεί από το 1993 μέχρι και σήμερα και τόνισε ότι έχουν ήδη ανεγείρει πέντε και προετοιμάζονται να ανεγείρουν άλλα ένα νέο συγκρότημα με 220 διαμερίσματα στην κομητεία του Ουέσττσέστερ.

Η ομογενής αναφέρθηκε και στη διαδικασία επιλογής των ενοίκων και τόνισε ότι δε μπορεί να γίνουν διακρίσεις και ότι οι ένοικοι επιλέγονται με αυστηρά κριτήρια και με λοταρία.

Ο διευθυντής προγραμμάτων της HANAC, Νίκος Νικολαϊδης επεσήμανε ότι εργάζεται στον εν λόγω οργανισμό για 38 χρόνια και ότι παρέχουν πολλές υπηρεσίες και το πιο σημαντικό έχουν προγράμματα τόσο για τους έφηβους και τους νέους, όσο και για τους ηλικιωμένους.

Οι ομογενείς ενώ παρακολουθούν με ενδιαφέρον την ενημέρωση. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Εκτενή αναφορά έκανε και στα θερινά προγράμματα απασχόλησης των νέων, καθώς επίσης και στα προγράμματα για ιδιοκτήτες ακινήτων από ένα έως και πέντε διαμερισμάτων.

Η επόμενη γενική συνέλευση, όπως επεσήμανε ο κ. Κίτσιος, είναι αφιερωμένη στη νέα γενιά και θα απονεμηθούν υποτροφίες.

Προγραμματισμός κληρονομιάς και Γεύμα Ευχαριστιών Ιδιοκτητών Ακινήτων της Αστόριας (βίντεο)

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Ο προγραμματισμός κληρονομιάς και η νομοθεσία για τα ενοικιαζόμενα διαμερίσματα βρέθηκαν για μια ακόμη φορά στο επίκεντρο της γενικής συνέλευσης του Συλλόγου Ελληνοαμερικανών Ιδιοκτητών Ακινήτων, που έλαβε χώρα το βράδυ της Τετάρτης, στα ιδιόκτητα γραφεία στην Αστόρια.

Η γενική συνέλευση έλαβε χώρα τρεις περίπου εβδομάδες πριν το καθιερωμένο Γεύμα των Ευχαριστιών και τη διανομή γαλοπούλων και έτοιμων γευμάτων σε άπορες οικογένειες και τόσο ο πρόεδρος του Συλλόγου Γεώργιος Αλεξίου, όσο και ο επίτιμος πρόεδρος Γεώργιος Κίτσιος εξέφρασαν την ευγνωμοσύνη για τις δεκάδες των ομογενών που προσέφεραν ήδη συνολικά τις τριάντα δύο πρώτες χιλιάδες δολάρια και κάλεσαν τους ομογενείς να προσφέρουν τον οβολό τους ούτως ώστε να ξεπεράσουν τον στόχο των σαράντα χιλιάδων δολαρίων.

Στην εκδήλωση παρέστησαν ο δημοτικός σύμβουλος της Αστόριας Κώστας Κωνσταντινίδης, ο οποίος θα διεκδικήσει το αξίωμα του προέδρου του Κουίνς στις ειδικές εκλογές που αναμένεται να λάβουν χώρα σε τρεις περίπου μήνες, καθώς επίσης και ο ομογενής υποψήφιος πολιτειακός βουλευτής του Μπέι Ριτζ του Μπρούκλιν και το Στάτεν Αϊλαντ Μιχάλης Ταννούσης.

Ο κ. Κωνσταντινίδης συνεχάρη τους ιδιοκτήτες ακινήτων για το ενδιαφέρον τους και την αγάπη για τους ελάχιστα τυχερούς και τους διαβεβαίωσε ότι θα προσφέρει τον οβολό του για το Γεύμα των Ευχαριστιών το οποίο θα παρατεθεί στις το μεσημέρι της 28ης Νοεμβρίου 2019 και ότι θα συμμετάσχει και ότι όπως και τα προηγούμενα χρόνια θα βοηθήσει στα σερβιρίσματα.

Ο κ. Κωνσταντινίδης αναφέρθηκε στα εν εξελίξει έργα στο Πάρκο της Αστόριας και τόνισε ότι το γήπεδο ποδοσφαίρου ολοκληρώθηκε έξι μήνες νωρίτερα και τώρα πλέον τα παιδιά έχουν τον δικό τους χώρο στον οποίο θα αθλούνται.

Ο Μιχάλης Ταννούσης, όπως έγραψαν οι «Αναμνήσεις», ανήκει στη νεότερη γενιά των Κυπρίων της Αμερικής και αποδίδει ιδιαίτερη σημασία στην Αστόρια, τη Μέκκα του Ελληνισμού της Νέας Υόρκης.

Από αριστερά διακρίνονται οι Γεώργιος Αλεξίου, Μαρία Μπότσιου, Μιχάλης Ταννούσης, Τιμολέων Κόκκινος και Ντίνος Ράλλης. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Η δικηγόρος Κωνσταντίνα Παπαγεωργίου αναφέρθηκε στα κληρονομικά ζητήματα καθώς επίσης στις διαθήκες και στους κανόνες που σχετίζονται με την μεταβίβαση των περιουσιακών στοιχείων, τις διαθήκες και την παραδοχή κληρονομιάς.

Η διευθύντρια διακοινοτικών σχέσεων του νοσοκομείου Mount Sinai Queens, Ανα Ροντρίγκεζ (Ana Rodriguez) αναφέρθηκε στην πρόσφατη δωρεά του Ιδρύματος Νιάρχου και στα εκπαιδευτικά προγράμματα του Νοσοκομείου.

Γενική άποψη από τη γενική συνέλευση του Συλλόγου Ελληνοαμερικανών Ιδιοκτητών Ακινήτων της Αστόριας Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Από αριστερά διακρίνονται οι Γεώργιος Κίτσιος (επίτιμος πρόεδρος), Γεώργιος Αλεξίου (πρόεδρος) και η Μαρία Μπότσιου ενώ διαβάζει τα πρακτικά Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

 

Πηγή:  https://www.anamniseis.net/programmatismos-klironomias-kai-geyma-eyxaristion-idioktiton-akiniton-tis-astorias/

Ορκωμοσία ΔΣ Συλλόγου Ε/Α Ιδιοκτητών Ακινήτων και απονομή υποτροφιών (βίντεο)

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Αισιόδοξα μηνύματα για το μέλλον του Συλλόγου Ελληνοαμερικανών Ιδιοκτητών Ακινήτων της Αστόριας,  καθώς επίσης και της ομογένειας εξέπεμψε η πρώτη γενική συνέλευση του νέου έτους, η οποία συνήλθε το βράδυ της Τετάρτης, 9 Ιανουαρίου 2019, στα ιδιόκτητα γραφεία του Συλλόγου. Κι αυτό διότι κατάφεραν να συνδυάσουν την κοπή της βασιλόπιτας με την ορκωμοσία του νέου συμβουλίου και την απονομή υποτροφιών σε ομογενείς που φοιτούν σε διάφορα πανεπιστήμια των ΗΠΑ.

Στην εκδήλωση παρέστη και ο Επίσκοπος Μηδείας, κ. Απόστολος, ο οποίος ανέπεμψε την προσευχή, ευλόγησε τη βασιλόπιτα και όρκισε τη νέα ηγεσία. Ο κ. Απόστολος μετέφερε τις ευλογίες του Αρχιεπισκόπου Αμερικής Δημητρίου και εξέφρασε την ικανοποίησή του που μετά από επτά χρόνια βρίσκεται και πάλι σε εκδήλωση του δυναμικού συλλόγου.

[su_youtube_advanced url=”https://www.youtube.com/watch?v=EuuillPMzvE&feature=youtu.be” width= https=”yes”]

Ο πρόεδρος του Συλλόγου, Γεώργιος Αλεξίου, αναφέρθηκε στο θεσμό των υποτροφιών και τόνισε ότι ο Σύλλογος απονέμει υποτροφίες δύο φορές το χρόνο και συγκεκριμένα τον Ιανουάριο σε ομογενείς φοιτητές και τον Ιούνιο σε δύο μαθητές από κάθε απογευματινό σχολείο της Νέας Υόρκης.

«Στους φοιτητές οι υποτροφίες ανέρχονται σε $1.000 εκάστης και των μαθητών στα $500 εκάστης» επεσήμανε ο κ. Αλεξίου υπενθυμίζοντας ότι το ήμισυ των χρημάτων προέρχονται από το Ταμείο του Συλλόγου, ενώ τα υπόλοιπα καταβάλλονται από τον επιχειρηματία και ευεργέτη του Συλλόγου Τζορτζ Φακίρη.

Ο επίτιμος πρόεδρος Γεώργιος Κίτσιος εξέφρασε την ικανοποίησή του για τις επιδόσεις των μαθητών και τόνισε ότι ο Σύλλογος πέραν της υποτροφίας παρέχει φύλλο επαίνου και ότι οι ομογενείς πολιτικοί Μιχάλης Γιάνναρης, Αραβέλλα Σιμωτά και Κώστας Κωνσταντινίδης απονέμουν πιστοποιητικά εκ μέρους της πολιτειακής γερουσίας, της πολιτειακής βουλής και του δημοτικού συμβουλίου, αντίστοιχα.

Το προεδρείο και οι φοιτητές που βραβεύτηκαν.

Αμέσως μετά απονεμήθηκαν οι υποτροφίες στους φοιτητές Ζωή Καβούρη (Zoe Kavouris – St. John’s University), Εμμανουήλ Κουλιανίδη (Emanuel A. Coulianidis – Villanova University),Γαρβιήλ Κυριακίδη (Gabriel Kyriakidis – Umass Boston), Κωνσταντίνα Παπαμανώλη (Constantina Papamanolis – Long Island University Brooklyn), Ανδριανή Χριστοδουλάκη (Andrianie Christodoulakis – Syracuse University), Αίμιλυ Φιλίππου (Emily Philippou – Queens College), Κυριακή Γελαλή (Kiriaki Gelalis – Borough of Manhattan Community College), Κατερίνα Λαμπροπούλου (Katerina B. Lampropoulos – Fordham University), Γεώργιος – Αριστοτέλης Κωστίδης (George Aristotelis Costidis – University of Pennsylvania), Πάρις Πουλικίδη (Paressa Poulikidis – Fashion Institute of Technology) και Ειρήνη Πανικίδη (Irene Panikidis – CUNY’s Baruch College, Zicklin School of Business).

Οι φοιτητές εξέπληξαν το ακροατήριο με την αγάπη τους για την ομογένεια και την Ελλάδα. Αν και οι ομιλίες διέφεραν η μία από την άλλη ως το περιεχόμενό τους, εν τούτοις κόμιζαν ένα κοινό μήνυμα την υπερηφάνειά τους για την ελληνική καταγωγή, για τον πολιτισμό, τις αξίες και τα ιδεώδη του ελληνισμού.

Ο πρώην πρόεδρος της επιτροπής παρελάσεως Ντίνος Ράλλης συνεχάρη το Σύλλογο που για πάνω από δύο δεκαετίες προσφέρει υποτροφίες και επιβραβεύει την αριστεία.

Οι ομογενείς ενώ παρακολουθούν την ορκωμοσία.

Ο πρώην πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης Νίκος Διαμαντίδης συνεχάρη τους φοιτητές και τους γονείς του και υπενθύμισε ότι η παιδεία και η διδασκαλία της ελληνική γλώσσας ξεκινούν από το σπίτι.

Ο γραμματέας της Ομοσπονδίας Ελληνοαμερικανών Εκπαιδευτικών Τιμολέων Κόκκινος επεσήμανε ότι συγκινήθηκε και εντυπωσιάστηκε από τις ομιλίες των φοιτητών και προέτρεψε τους φοιτητές να έχουν πάντα στην καρδιά τους την Ελλάδα και να τους καθοδηγεί σε κάθε τους βήμα.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Αμοργού και Νήσων Νίκος Γαβαλάς συνεχάρη τους φοιτητές και τους γονείς και εξέφρασε την ικανοποίησή του για την επιστροφή του Επισκόπου Μηδείας Αποστόλου στους κόλπους της ομογένειας της Νέας Υόρκης.

Ο πρόεδρος του Κέντρου Ελληνικού Πολιτισμού Ηρακλής Κρεμμύδας επεσήμανε ότι είναι η πρώτη φορά που συμμετέχει σε εκδήλωση του Συλλόγου και ότι τέτοιου είδους εκδηλώσεις αποτελούν μια πραγματική όαση.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στο ρόλο της γλώσσας και του πολιτισμού και εστίασε την προσοχή του στην επικείμενη συναυλία του KEP με τον Θοδωρή Κοτονιά, η οποία θα λάβει χώρα στις 6 Απριλίου 2019 στη σκηνή του «Frank Sinatra School of Arts» στην Αστόρια και η οποία είναι αφιερωμένη στη δημοτική παράδοση,

Ο γραμματέας του Συλλόγου Κρητών «Ομόνοια» Μανώλης Χριστοδουλάκης εξέφρασε την ικανοποίησή του για το έργο του Συλλόγου και τους συνεχάρη για την απόφασή τους να βραβεύσουν τους φοιτητές και τους μαθητές.

Η φιλόλογος Εμμανουηλία Παπαμανόλη συνεχάρη την ηγεσία του Συλλόγου για την αφοσίωσή τους στην παιδεία και τόνισε ότι πολλά παιδιά δεν είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν την Ελλάδα και ότι παρά ταύτα αγαπούν την Ελλάδα όπως και τα άλλα παιδιά.

Γενική άποψη της αίθουσας.

Η Κατερίνα και ο Δημοσθένης Λαμπρόπουλος επεσήμαναν ότι και τα δύο παιδιά τους βραβεύτηκαν από το Σύλλογο και ότι ο γιος τους Θεόδωρος δεν ξεχνά διότι οι υποτροφίες έχουν μεγάλες αξίες.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Γεώργιος Αλεξίου αναφέρθηκε στο 29ο Γεύμα των Ευχαριστιών και τόνισε ότι διένειμαν 536 γαλοπούλες και πάνω από 2400 μερίδες φαγητού σε Αστοριείς που έχουν ανάγκη.

Η γραμματέας του Συλλόγου Μαρία Μπότσιου ανέγνωσε τρεις ευχαριστήριες κάρτες που έλαβαν πρόσφατα από ηλικιωμένους της Αστόριας που ευεργετήθηκαν από την αγάπη και τη γενναιοδωρία των Ιδιοκτητών Ακινήτων.

Αμέσως μετά έγινε η κλήρωση του φλουριού της πίτας το οποίο κέρδισε η Μαρίσα Κωστίδη.

 

Πηγή: https://www.anamniseis.net/orkomosia-aponomi-ypotrofion-homeowners-association-astoria/

Ο Σύλλογος Ε/Aμερικανών Ιδιοκτητών Ακινήτων και η Αστόρια πενθούν για τον Γεώργιο Χατζηαργυρού

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Ο ευπατρίδης και ο αγωνιστής για το Κυπριακό Γεώργιος Χατζηαργυρού (George Hadjiargyrou) δεν υπάρχει πια ανάμεσά μας. Την Κυριακή 17 Νοεμβρίου 2019 άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 84 ετών έχοντας στο πλευρό του την πολυαγαπημένη σύζυγό του, τα παιδιά και τα εγγόνια του.

Η σορός του το πρωί της Τρίτης, 19 Νοεμβρίου 2019, από τις 10.30 – 11.00 π.μ. θα εκτεθεί για προσκύνημα στον ιερό ναό των Αγίων Αικατερίνης και Γεωργίου στη διεύθυνση 22-30 33rd St. Astoria, NY 11105. Αμέσως μετά στον ίδιο ναό θα ψαλεί η νεκρώσιμη ακολουθία.

Ο ενταφιασμός του θα λάβει χώρα αμέσως μετά στο Κοιμητήριο «St. Michael’s Cemetery» στη διεύθυνση 72-02 Astoria Blvd, East Elmhurst, NY, 11370.

H Αργυρούλα και ο Γεώργιος Χατζηαργυρού οι οποίοι προ τριών εβδομάδων γιόρτασαν την 60ή επέτειο του γάμου τους. Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση οικογένειας Χατζηαργυρού.

Ο θάνατός του καταλυπεί τη σύζυγό του Ανδρούλα Χατζηαργυρού, το γένος Γλυκή, τα παιδιά του πρέσβη Δημήτριο και Ελπίδα Χατζηαργυρού, Δρ. Μιχάλη Χατζηαργυρού, Ελένη και Finnbar Fleming, τα εγγόνια Αλέξανδρο, Sky και Ryan, τα αδέλφια, τους κουνιάδους, τα ανίψια και τους λοιπούς συγγενείς εδώ και στην Κύπρο.

Ο θάνατός του έχει προκαλέσει θλίψη και συγκίνηση στους κόλπους του Συλλόγου Ελληνοαμερικανών Ιδιοκτητών Ακινήτων της Αστόριας, διότι ο αείμνηστος έχει προσφέρει τις υπηρεσίες του στον Σύλλογο αρχικά ως μέλος και τα τελευταία χρόνια ως μέλος του διοικητικού συμβουλίου.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Γεώργιος Αλεξίου μιλώντας στις «Αναμνήσεις» εξέφρασε τη θλίψη του για το θάνατο «του ευπατρίδη, του αγωνιστή για το Κυπριακό και του εξαίρετου οικογενειάρχη».

Ο Γεώργιος Χατζηαργυρού με τη σύζυγό του Ανδρούλα, τα παιδιά, τα εγγόνια και τα ανίψια του. Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση οικογένειας Χατζηαργυρού.

«Ο αείμνηστος διακρινόταν για το σπάνιο του χαρακτήρα, για την ευσπλαχνία και για την αγάπη για τον συνάνθρωπο. Ήταν άνθρωπος των έργων και όχι των λόγων. Και δεν επαναπαύονταν μόνο με την προσφορά του οβολού του, αλλά εργαζόνταν σκληρά για τα Γεύματα των Ευχαριστιών και όχι μόνο. Ο Σύλλογος μας αποφάσισε να τον τιμήσει συμμετέχοντας στη νεκρώσιμη ακολουθία και να διαιωνίσει τη μνήμη του προσφέροντας μια δωρεά στη μνήμη του στο Ελληνικό Τμήμα του Ρόναλντ ΜακΝτόναλντ Χάουζ», επεσήμανε ο κ. Αλεξίου.

Ο αείμνηστος είχε γεννηθεί στις 28 Νοεμβρίου 1935 στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου. Οι αείμνηστοι γονείς του Δημήτριος και Τριανταφυλλιά Χατζηαργυρού κατάγονταν από και το Κίτι της Λάρνακας και τη Λήμνο, αντίστοιχα, και διέμεναν στην Αλεξάνδρεια. Το ζεύγος έφερε στον κόσμο δύο αγόρια τον Ελευθέριο και τον Γεώργιο και τα γαλούχησαν με τις καλύτερες αρετές της φυλής μας.

Ο Γεώργιος Χατζηαργυρού με τα παιδιά του Μιχάλη, αριστερά και Δημήτριο. Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση οικογένειας Χατζηαργυρού.

Η μητέρα τους πέθανε νωρίς και τα δύο αδέλφια αισθάνθηκαν από μικρά την ορφάνια. Ο πατέρας τους έκανε το παν για να τα μεγαλώσει χωρίς στερήσεις.

Ο Γεώργιος αποφοίτησε από τεχνική σχολή με το πτυχίο του ηλεκτροκολλητή. Ως Άγγλος υπήκοος, την εποχή εκείνη, ήταν υποχρεωμένος να υπηρετήσει στον Αγγλικό Στρατό και υπηρέτησε στη στρατιωτική βάση της Δικελείας.

Το 1956 γνώρισε την εκλεκτή την Ανδρούλα το γένος Γλυκή που καταγόταν από τη Λάρνακα και ήταν κόρη των αειμνήστων Μιχάλη και Ελένη Γλυκή. Οι γονείς της έφεραν στον κόσμο τέσσερα παιδιά την Ανδρούλα, την Αγαθή (Λούης), τον Σοφοκλή και τον Αντώνη Γλυκή.

Ο Γεώργιος και η Αργυρούλα Χατζηαργυρού στην πιο ομορφότερη ημέρα της ζωής τους (1 Νοεμβρίου 1956). Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση οικογένειας Χατζηαργυρού.

Στις 10 Νοεμβρίου 1956 ο Γεώργιος Χατζηαργυρού και η Ανδρούλα Γλυκή αρραβωνιάστηκαν και την 1η Νοεμβρίου 1959 χόρεψαν τον Χορό του Ησαϊα.

Το ζεύγος έφερε στον κόσμο τρία παιδιά, τον Δημήτρη, τον Μιχάλη και την Ελένη. Αρχικά διέμεναν στο Λονδίνο και στις 16 Απριλίου 1976 ήρθαν για μια καλύτερη τύχη στις ΗΠΑ και εγκαταστάθηκαν στην ελληνοκρατούμενη Αστόρια.

Ο αείμνηστος τα πρώτα χρόνια εργάστηκε ως ηλεκτροκολλητής  στα καράβια. Από το 1982 έως το 1989 ασχολήθηκε με το παντοπωλείο που είχε αποκτήσει στην Αστόρια.

Ο Γιώργος Χατζηαργυρού σε ηλικία είκοσι ετών. Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση οικογένειας Χατζηαργυρού.

Στη συνέχεια μέχρι και τη συνταξιοδότησή του εργάστηκε ως θυρωρός σε κτίρια του Μανχάταν.

Ο Γεώργιος και η Ανδρούλα Χατζηαργυρού επένδυσαν όσο ελάχιστοι στην παιδεία των παιδιών τους.

Ο Δημήτριος σπούδασε πολιτικές επιστήμες στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια και διετέλεσε υποπρόξενος και πρέσβης της Κύπρου στο Ισραήλ, στη Ρουμανία και σε άλλες χώρες, ενώ σήμερα υπηρετεί στην κεντρική υπηρεσία του Υπουργείο Εξωτερικών της Κύπρου.

Ο Γεώργιος και η Ανδρούλα Χατζηαργυρού επένδυσαν όσο ελάχιστοι στην παιδεία του Μιχάλη, αριστερά, της Ελένης και του Δημητρίου. Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση οικογένειας Χατζηαργυρού.

Ο Δρ. Μιχάλης Χατζηαργυρού σπούδασε μοριακή και κυτταρική βιολογία και είναι διευθυντής του προγράμματος διδακτορικών σπουδών του Τεχνολογικού Ινστιτούτου της Νέας Υόρκης (New York Institute of Technology).

H Ελένη Χατζηαργυρού σπούδασε διοίκηση επιχειρήσεων στο Adelphi University.

Η οικογένεια καλεί τους συγγενείς και φίλους όπως αντί ανθέων προσφέρουν δωρεά στην μνήμη του στο Ελληνικό Τμήμα του Ρόναλντ ΜακΝτόναλντ Χάουζ (Ronald Mcdonald House-Greek Division, 405 East 73rd Street, New York, NY 10021.

Από αριστερά διακρίνονται τα εγγόνια Sky Alexander και Ryan. Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση οικογένειας Χατζηαργυρού.

 

Πηγή:  https://www.anamniseis.net/o-syllogos-ellinoamerikanon-idioktiton-akiniton-tis-astorias-kai-i-astoria-penthoun-gia-ton-george-hadjiargyrou/

Οι υπηρεσίες και τα προγράμματα της HANAC στο επίκεντρο της ΓΣ των Ιδιοκτητών Ακινήτων (βίντεο)

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Ο απολογισμός του 30ού Γεύματος των Ευχαριστιών, καθώς επίσης τα προγράμματα και οι υπηρεσίες που παρέχει η HANAC στους ηλικιωμένους και στους ιδιοκτήτες ακινήτων βρέθηκαν στο επίκεντρο της γενικής συνέλευσης του Συλλόγου Ελληνοαμερικανών Ιδιοκτητών Ακινήτων της Αστόριας που έλαβε χώρα το βράδυ της Τετάρτης, 4 Δεκεμβρίου 2019, στα ιδιόκτητα γραφεία του Συλλόγου στην Αστόρια.

Πρόκειται για την τελευταία γενική συνέλευση του έτους που έλαβε χώρα μία περίπου εβδομάδα μετά την Γιορτή των Ευχαριστιών και στα πρόσωπα τόσο των στελεχών όσο και των μελών του συλλόγου διέκρινε κανείς τη χαρά και την ικανοποίηση που πηγάζουν από την εκπλήρωση ενός επί πλέον άθλου.

Ο επίτιμος πρόεδρος του Συλλόγου Γεώργιος Κίτσιος εξέφρασε την ικανοποίησή του για την επιτυχία του Γεύματος και την ευγνωμοσύνη των ομογενών για τη γενναιοδωρία τους.

«Σε σύντομο χρονικό διάστημα καταφέραμε να συγκεντρώσουμε σαράντα περίπου χιλιάδες δολάρια και να παράσχουμε τη δυνατότητα σε άπορες οικογένειες, σε απόμαχους της ζωής και σε αυτούς που είναι καθηλωμένοι στο σπίτι τους να περάσουν ευχάριστα την μεγάλη ετούτη γιορτή του έθνους», επεσήμανε ο κ. Κίτσιος, υπενθυμίζοντας ότι για μια ακόμη φορά τους τίμησε με την παρουσία και ο Αρχιεπίσκοπος πρώην Αμερικής Δημήτριος.

Ο κ. Δημήτριος, όπως έγραψαν οι «Αναμνήσεις» βραβεύτηκε κατά τη διάρκεια του Γεύματος και επαίνεσε τους ηγέτες, τους δωρητές και τους εθελοντές για το φιλανθρωπικό τους έργο και για την αγάπη τους για τον συνάνθρωπο.

Και δεν αρκέστηκε μόνο με αυτό, αλλά ανταπέδωσε δωρίζοντας το τελευταίο του βιβλίο.

Από αριστερά διακρίνονται οι Φερνάντο Καμπρέρα, Σοφία Παγιάγ, Στέιση Μπιάγκο, Γεώργιος Κίτσιος, Γεώργιος Αλεξίου και Μαρία Μπότσιου. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Γεώργιος Αλεξίου αναφέρθηκε στους δωρητές και στους ευεργέτες του δείπνου και τόνισε ότι ο έρανος ξεκινάει νωρίς και ότι προσφέρουν περισσότερα χρήματα από τη μία χρονιά στην άλλη.

Ο κ. Αλεξίου επεσήμανε ότι την προηγούμενη Πέμπτη προσέφεραν πάνω από δύο χιλιάδες μερίδες φαγητού και ότι από τη Δευτέρα μέχρι και την Ημέρα των Ευχαριστιών προσέφεραν 538 γαλοπούλες και εκατοντάδες πακέτα φαγητού.

Αναφερόμενος στο Γεύμα επεσήμανε ότι πολλοί από τους συνδαιτυμόνες ήταν ομογενείς οι οποίοι βρίσκουν μια ζεστή γωνιά και ανοικτές αγκάλες και απολαμβάνουν τη γαλοπούλα και το κρασάκι με τη συνοδεία των κιθαρωδών Σεραφείμ Λάζου και Τάσου Παπαϊωάννου.

Στιγμιίοτυπο από την ομιλία του προέδρου της Διοικούσας Επιτροπής της Πλατείας Αθηνών Γιώργος Ντέλης. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Στη συνέχεια η Στέισι Μπλιάγου και η Σοφία Παγιάγ ενημέρωσαν τους ομογενείς για τα προγράμματα της HANAK για τους ιδιοκτήτες ακινήτων και όχι μόνο.

Η δημοτικός σύμβουλος του Μπρόνξ Φερνάντο Καμπρέρα, ο οποίος στις προκριματικές εκλογές του Δημοκρατικού Κόμματος θα διεκδικήσει το χρίσμα του υποψήφιου ομοσπονδιακού βουλευτή του Δημοκρατικού Κόμματος για την 14η εκλογική περιφέρεια που περιλαμβάνει μεγάλες περιοχές του Κουίνς και του Μπρονξ εξέφρασε τον θαυμασμό του για το έργο του Συλλόγου Ελληνοαμερικανών Ιδιοκτητών Ακινήτων της Αστόριας και μεταξύ άλλων τόνισε ότι έμεινε έκπληκτος από το Γεύμα των Ευχαριστιών που συμμετείχε για πρώτη φορά.

Από αριστερά διακρίνονται οι Φερνάντο Καμπρέρα, Γεώργιος Κίτσιος, Γεώργιος Αλεξίου και Μαρία Μπότσιου. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Από αριστερά διακρίνονται οι Γιώργος Ζούβελος, Φερνάντο Καμπρέρα, Σοφία Παγιάγ, Στέιση Μπιάγκο, Γεώργιος Κίτσιος, Γεώργιος Αλεξίου και Μαρία Μπότσιου. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Απονομή υποτροφιών και κοπή πίτας Συλλόγου Ιδιοκτητών Ακινήτων της Αστόριας (βίντεο)

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Αισιόδοξα μηνύματα για το μέλλον της ομογένειας εξέπεμψε η πρώτη γενική συνέλευση του νέου έτους του Συλλόγου Ελληνοαμερικανών Ιδιοκτητών Ακινήτων της Αστόριας, η οποία συνήλθε το βράδυ της Τετάρτης, 8 Ιανουαρίου 2020, στα ιδιόκτητα γραφεία του Συλλόγου. Κι αυτό διότι η ηγεσία του Συλλόγου κατάφερε για μια ακόμη φορά να συνδυάσει την αναβίωση του εθίματος για την κοπή της βασιλόπιτας με την απονομή υποτροφιών σε αριστούχους ομογενείς που φοιτούν σε διάφορα πανεπιστήμια των ΗΠΑ.

Στην εκδήλωση παρέστη και ο ιερατικός προϊστάμενος της κοινότητας του Αγίου Δημητρίου της Αστόριας, π. Νεκτάριος Παπαζαφειρόπουλος, ο οποίος ανέπεμψε την προσευχή, ευλόγησε τη βασιλόπιτα και συνεχάρη τον Σύλλογο για το ενδιαφέρον τους για τη νέα γενιά των ομογενών.

Μετά την ανάγνωση των πρακτικών από την γραμματέα Μαρία Μπότσιου, ο πρόεδρος του Συλλόγου Γεώργιος Αλεξίου, καλωσόρισε τους φοιτητές και τους γονείς του και ευχήθηκε καλή χρονιά. Στη συνέχεια ανέγνωσε την επιστολή του επιτίμου προέδρου Γεωργίου Κίτσιου που δεν μπόρεσε να παραστεί στην εκδήλωση, καθώς επίσης και την ευχαριστήρια επιστολή του Αρχιεπισκόπου πρώην Αμερικής, κ. Δημητρίου.

Ο κ. Δημήτριος συνεχάρη τα στελέχη και τα μέλη του Συλλόγου για το κοινωνικό και φιλανθρωπικό έργο καθώς επίσης και για το Γεύμα των Ευχαριστιών του 2019, όπου όπως έγραψαν οι «Αναμνήσεις» οι ιδιοκτήτες ακινήτων απένειμαν τιμητική πλακέτα στον Αρχιεπίσκοπο γιατί στα είκοσι χρόνια της ποιμαντορίας του συμμετείχε αδιαλείπτως στα εν λόγω γεύματα.

Αμέσως μετά απένειμαν τα πιστοποιητικά και τις υποτροφίες αξίας $1.000 εκάστου τα οποία προέρχονται $500 από το ταμείο του Συλλόγου και τα άλλα $500 από τον ευεργέτη του Συλλόγου Γεώργιο Φακίρη.

Οι υποτροφίες απονεμήθηκαν στους Θεοδώρα Κατσαρού (Theodora Katsarou, Stony Brook University), Γεωργία Μ. Ζαχαρία (Georgia M. Zaharias, St. John’s University), Μιχάλη Κυριακίδη (Michael Kyriakidis, University of Massachusetts), Τζον Μετηκίδης (John Metekidis, Harvard University), Μαρίνα Σκούρου (Marina Skouros, St. John’s University), Χριστίνα Μπογδάνη (Christina Bogdani, Stony Brook University), Εμμανουήλ Φεγγάρος (Emanuel Feggaros, St. John’s University), Ευανθία Λιάντρη (Evanthia Liandris, Long Island University Brooklyn), Ιουλία Κοκκόση (Julia Kokkosis, Long Island University), Αγγελική Τζάνου (Angeliki Tzanou, Saint John’s University) και Δήμο Πεφάνη.

Από αριστερά διακρίνονται οι π. Νεκτάριος Παπαζαφειρόπουλος, Γεώργιος Αλεξίου, Μαρία Μπότσιου, Μάικ Αράπης και Γεώργιος Φακίρης. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Οι μαθητές εξέπληξαν τα μέλη και τα στελέχη με τις ομιλίες τους και στις δύο γλώσσες και την υπερηφάνειά τους για την ελληνική καταγωγή.

Χαιρετισμούς απηύθυναν οι εκπρόσωποι των ομογενειακών φορέων που παρέστησαν στην εκδήλωση.

Αμέσως μετά ο π. Νεκτάριος Παπαζαφειρόπουλος έκοψε τη βασιλόπιτα και η χρυσή λύρα έπεσε στον ευεργέτη του Συλλόγου, Γεώργιο Φακίρη.

Σε πρώτο πλάνο διακρίνονται οι Χάρης Κάλας, Γιώργος Σταυρουλάκης, Γιάννης Μήλας και Πέτρος Σταθάτος. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Στιγμιότυπο από την ομιλία του προέδρου Γεωργίου Αλεξίου. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Από αριστερά διακρίνονται οι π. Νεκτάριος Παπαζαφειρόπουλος, Γεώργιος Αλεξίου, Μαρία Μπότσιου και Μάικ Αράπης. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Στιγμιότυπο από την ομιλία της Θεοδώρας Κατσαρού. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Στγμιότυπο από την απονομή υποτροφιών. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Στιγμιότυπο από την ομιλία της Ιουλίας Κατσαρού, Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Στιγμιότυπο από την ομιλία της Γρηγορίας Καματερού, η οποία έλαβε το βραβείο της κόρης της. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Στιγμιότυπο από την ομιλία του Δήμου Πεφάνη. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Στιγμιότυπο από την προσφώνηση του Ντίνου Ράλλη. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Στιγμιότυπο από την ομιλία του προέδρου της κοινότητας του Αγίου Δημητρίου Αστόριας, Εμμανουήλ Δρίτσα. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Στιγμιότυπο από την ομιλία του προέδρου της κοινότητας του Αγίου Δημητρίου Αστόριας, Εμμανουήλ Δρίτσα. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Στιγμιότυπο από την ομιλία του Νίκου Γαβαλά. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Στιγμιότυπο από την ομιλία του Νικήτα Θεολογίτη. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Στιγμιότυπο από την προσφώνηση της Θεοδώρας Δεληγιάννη. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Φορολογικά και απογραφή πληθυσμού στο επίκεντρο της συνέλευσης των Ιδιοκτητών Ακινήτων

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Τα θέματα που σχετίζονται με τα φορολογικά, την απογραφή του πληθυσμού (Census 2020), την τάξη και την ασφάλεια, καθώς επίσης και τα ζητήματα που σχετίζονται με την Υγειονομική Υπηρεσία του Δήμου της Νέας Υόρκης βρέθηκαν στο επίκεντρο της γενικής συνέλευσης του Συλλόγου Ελληνοαμερικανών Ιδιοκτητών Ακινήτων της Αστόριας, η οποία συνήλθε το βράδυ της Τετάρτης, 5 Φεβρουαρίου 2020, στα ιδιόκτητα γραφεία του Συλλόγου στην Αστόρια.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Γεώργιος Αλεξίου καλωσόρισε τα μέλη και τους ομιλητές, καθώς επίσης και τον επίτιμο πρόεδρο Γεώργιο Κίτσιο που για λόγους υγείας απουσίαζε από την προηγούμενη συνέλευση.

Η γραμματέας του Συλλόγου Μαρία Μπότσιου ανέγνωσε τα πρακτικά της προηγούμενης συνεδριάσεως και αμέσως μετά ο πρόεδρος Γεώργιος Αλεξίου παραχώρησε το βήμα στην ομογενή διευθύντρια του Συμβουλίου του 1ου Γεωγραφικού διαμερίσματος του Κουίνς Φλόρενς (Φωτεινή) Κουλούρη.

Από αριστερά διακρίνονται οι Φλόρενς Κουλούρη, Γεώργιος Κίτσιος, Γεώργιος Αλεξίου και Μαρία Μπότσιου. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Η κ. Κουλούρη, αναφέρθηκε στο μείζον θέμα της απογραφής του πληθυσμού (Census 2020) και κάλεσε τους ομογενείς να συμπληρώσουν τα δελτία απογραφής και να δηλώσουν την εθνική ταυτότητα.

Η απογραφή, όπως επεσήμανε η κ. Κουλούρη, είναι πολύ σημαντική, διότι βάσει των κατοίκων της περιοχής διανέμονται τα πολιτειακά και ομοσπονδιακά κονδύλια.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στον διάλογο που διεξάγεται το τελευταίο διάστημα σχετικά με τις διαδρομές των λεωφορείων και προέτρεψε τους ομογενείς να συμμετάσχουν τις ακροάσεις που θα διοργανωθούν τις προσεχείς εβδομάδες και οι οποίες θα λήξουν με την ακρόαση που θα λάβει χώρα στις 27 Φεβρουαρίου στο Δημαρχείο της Νέας Υόρκης.

Οι ντεντέκτιβς του 114ου Αστυνομικού Τμήματος της Αστόριας αναφέρθηκαν στις προσπάθειες που καταβάλλουν για την πάταξη του εγκλήματος και προέτρεψε τους ομογενείς να κλειδώνουν τα αυτοκίνητα προκειμένου να περιορισθούν στο ελάχιστο οι ληστείες και οι διαρρήξεις και η ληστείες των αυτοκινήτων.

Οι ντεντέκτιβς οι οποίοι ενημέρωσαν τους ομογενείς για τα θέματα της δημόσιας τάξης. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Ο ορκωτός λογιστής Κυριάκος Σκευάς αναφέρθηκε στο μείζον πρόβλημα της κλοπής των προσωπικών δεδομένων και προέτρεψε τους ομογενείς να είναι πολύ πιο προσεκτικοί.

Όσον αφορά τις αγοραπωλησίες είτε και τις ανταλλαγές ακινήτων συνέστησε στους ομογενείς πριν προβούν σε οποιαδήποτε πράξη να συμβουλευτούν έναν πεπειραμένο ορκωτό λογιστή και δικηγόρο προκειμένου να προστατεύσουν τα νόμιμα συμφέροντά τους και να αποφεύγουν την υπερφορολόγηση.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στη μεταβίβαση των ακινήτων στα παιδιά και στα εγγόνια και συνέστησε στους ομογενείς να μη σπεύσουν τα κάνουν τη μεταβίβαση όσο είναι εν ζωή, διότι το κόστος που σχετίζεται με τις νέες αντικειμενικές αξίες θα κληθούν να το καταβάλλουν τα παιδιά τους.

Ο κ. Σκευάς συνέστησε στους ομογενείς να προετοιμάσουν εγκαίρως τις διαθήκες και να προτιμήσουν την μετά θανάτου μεταφορά της ιδιοκτησίας του ακινήτου. Οι κληρονόμοι, όπως επεσήμανε, μετά θανάτου θα κάνουν την εκτίμηση της αξίας (appraisal) και θα παραλάβουν το ακίνητο στην σημερινή αντικειμενική αξία και μπορούν να το πουλήσουν με την ελάχιστη φορολογία.

Γενική άποψη από τη γενική συνέλευση του Συλλόγου Ελληνοαμερικανών Ιδιοκτητών Ακινήτων της Αστόριας. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Αναφερόμενος στην ακίνητη περιουσία που οι ομογενείς έχουν στην Ελλάδα τόνισε ότι εάν δεν επιφέρουν έσοδα δεν χρειάζεται να δηλωθούν στην φορολογική δήλωση.

Αν όμως κάποιος προτίθεται να πουλήσει ένα ακίνητο στην Ελλάδα πρέπει να συμβουλευτεί έναν πεπειραμένο λογιστή προκειμένου να δηλώσει τα έσοδα και να γίνει με νόμιμο τρόπο η μεταφορά των χρημάτων στις ΗΠΑ.

Εκτενή αναφορά έκανε και στην ανταλλαγή ακινήτων γνωστή ως «Like-Kind Exchange Transaction» και συνέστησε στους ομογενείς να συμβουλευτούν τον ορκωτό λογιστή για την κατάθεση των χρημάτων εντός 40 ημερών σε μια Intermediary Company προκειμένου να αποφύγουν την βαριά φορολογία που συνοδεύει και σε έξι μήνες να προβούν στην αγορά νέου ακινήτου.

Ο εκπρόσωπος της Υγειονομικής Υπηρεσίας ενημέρωσε τους ομογενείς για τις αλλαγές στη νομοθεσία σχετικά με την απαγόρευση της χρήσης της πλαστικής σακούλας στα καταστήματα και στα σουπερμάρκετ της Νέας Υόρκης. Ο νόμος θα τεθεί σε ισχύ σε τρεις περίπου εβδομάδες και συγκεκριμένα στις 1 Μαρτίου 2020 και οι πολίτες μπορεί να χρησιμοποιήσουν πολλαπλών χρήσεων μη πλαστικές σακούλες προκειμένου να αποφύγουν την επιβάρυνση με 5 σεντς τη σακούλα.

 

Πηγή: https://www.anamniseis.net/forologika-kai-apografi-plithismou-sto-epikentro-tis-synelefsis-ton-idioktiton-akiniton/

Η γενική συνέλευση των Ιδιοκτητών Ακινήτων το πρώτο «θύμα» του κορωνοϊού στην Αστόρια

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Ακυρώθηκε λόγω του κινδύνου εξάπλωσης του κορωνοϊού η προγραμματισμένη για σήμερα Τετάρτη, 4 Μαρτίου 2020, καθιερωμένη γενική συνέλευση του Συλλόγου Ελληνοαμερικανών Ακινήτων η οποία ήταν αφιερωμένη «στην Θεραπεία των Kαρδιακών Παθήσεων και στην Φροντίδα Εγκεφαλικού Επεισοδίου στο νοσοκομείο Mount Sinai Queens».

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Γεώργιος Αλεξίου κατά τη διάρκεια της επικοινωνίας με τις «Αναμνήσεις» επεσήμανε ότι χθες, Τρίτη, το απόγευμα επικοινώνησε η συντονίστρια της εκδήλωσης εκ μέρους του νοσοκομείου Mount Sinai Queens και τους ανακοίνωσε την απόφαση της ηγεσίας του νοσοκομείου να ακυρώσουν λόγω του κινδύνου εξάπλωσης του κορωνοϊού τη συμμετοχή των ιατρών στη συνέλευση.

«Είμαι πάρα πολύ στενοχωρημένος, διότι είναι η πρώτη φορά στην ιστορία του Συλλόγου μας που υποχρεωνόμαστε να ακυρώσουμε μια προγραμματισμένη συγκέντρωση για ιατρικούς λόγους», επεσήμανε ο κ. Αλεξίου διευκρινίζοντας ότι στο παρελθόν υποχρεώθηκαν μερικές φορές να ακυρώσουν τις συγκεντρώσεις μόνο λόγω της χιονοθύελλας.

Στο στιγμιότυπο από πρόσφατη γενική συνέλευση, σε πρώτο πλάνο διακρίνεται ο Γιώργος Σταυρουλάκης, ο οποίος συνεχάρη τους μαθητές. Φωτογραφία: Αρχείο Αναμνήσεων / Δημήτρη Τσάκα.

Ερωτηθείς για το θέμα της επικείμενης γενικής συνέλευσης ο κ. Αλεξίου επεσήμανε ότι η ακύρωση της εν λόγω συνέλευσης άλλαξε τα δεδομένα και ότι στην επικείμενη σύσκεψη του Διοικητικού Συμβουλίου θα αποφασίσουν για τα περαιτέρω.

Λαμβάνουν τα μέτρα

Η Νέα Υόρκη και κατ’ επέκταση η Αμερική μέχρι και χθες φαινόταν ότι δε θα ακολουθούσε τις κυβερνήσεις της Ελλάδας και άλλων ευρωπαϊκών χωρών που διέταξαν την ακύρωση όλων των κοινωνικών εκδηλώσεων, συμπεριλαμβανομένων και των καρναβαλικών.

Ωστόσο μεγάλες εταιρείες αποφάσισαν για προληπτικούς λόγους να ακυρώσουν όλα τα ταξίδια των επιτελικών στελεχών τους και να επιτρέψουν μόνο τα επείγοντα.

Ο φόβος του κορωνοϊού έχει αλλάξει τα δεδομένα και στην τουριστική βιομηχανία του Μανχάταν και άλλων περιοχών. Πολλοί από τους πελάτες επικαλούμενοι τον κορωνοϊό ακύρωσαν τις κρατήσεις και αρκετά ξενοδοχεία προέβησαν σε μείωση του προσωπικού και απόλυση των εποχικών εργαζομένων.

Αρκετά εστιατόρια και κυρίως τα κινέζικα και τα κορεάτικα μετρούν ήδη τις απώλειές τους, διότι πολλοί από τους πελάτες των εστιατορίων και των ντάινερ είτε είναι ηλικιωμένοι, είτε ανήκουν στην κατηγορία των ευπαθών ομάδων του πληθυσμού.

Αλλαγή φρουράς στον Σύλλογο Ελληνοαμερικανών Ιδιοκτητών Ακινήτων της Αστόριας

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Αλλαγή φρουράς στον Σύλλογο Ελληνοαμερικανών Ιδιοκτητών Ακινήτων της Αστόριας. Μετά από έξι χρόνια στην προεδρία ο Γεώργιος Αλεξίου παραδίδει τα ηνία στον μέχρι πρότινος επίτιμο πρόεδρο Γεώργιο Κίτσιο και η ορκωμοσία και η τελετή παραλαβής – παράδοσης θα λάβει χώρα στην τελευταία γενική συνέλευση του Συλλόγου που θα λάβει χώρα την Τετάρτη, 7 Δεκεμβρίου 2022.

Η εκλογή του προέδρου και των λοιπών αξιωματούχων και λοιπών μελών του συμβουλίου έλαβε χώρα το βράδυ της Τετάρτης, 2 Νοεμβρίου 2022 κατά την διάρκεια της γενικής συνέλευσης στα ιδιόκτητα γραφεία του Συλλόγου στην Αστόρια.

Πρόκειται για την δεύτερη γενική συνέλευση μετά από δυόμιση χρόνια, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού και η οποία είχε τριπλό χαρακτήρα. Ο πρώτος σχετίζονταν με την ενημέρωση των μελών από τον διοικητή του 114ου Αστυνομικού Τμήματος του Κουίνς Κένεθ Γκόρμαν σχετικά με την εγκληματικότητα και τις προσπάθειες που καταβάλλουν οι Αστυνομικοί για την πάταξή της.

Από αριστερά διακρίνονται οι Γιώργος Γεωργίου, Φώτης Γερασόπουλος, Κυριάκος Σκευάς, Γεώργιος Κίτσιος, Γεώργιος Αλεξίου και Μαρία Μπότσιου. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας

Ο δεύτερος σχετίζονταν με τις αρχαιρεσίες οι οποίες ήρθαν να αποδείξουν ότι η σύμπνοια και η ομόνοια αποτελούν τους καταλύτες όλων των επιτυχιών και ο τρίτος με την προετοιμασία για την Ημέρα των Ευχαριστιών.

Τις εκλογές διηύθυνε τριμελής επιτροπή αποτελούμενη από τους κ.κ. Κυριάκο Σκευά, πρόεδρο, Φώτη Γερασόπουλο, γραμματέα και τον Γεώργιο Γεωργίου, μέλος.

Το προεδρείο απαρτίζεται από τους κ.κ. Γεώργιο Κίτσιο, πρόεδρο, Μπιλ Μανωλόπουλο, α’ αντιπρόεδρο, Γιάννη Μουταφτσή, β’ αντιπρόεδρο, Μαρία Σταυροπούλου, γραμματέας πρακτικών, Ειρήνη Σταθάτου – Βασιλάκου, γραμματέας αλληλογραφίας.

Ο ταμίας Μάικ Αράπης μετά από 25 χρόνια ζήτησε να αποχωρήσει, αλλά η έδρα επέμενε και θα παραμείνει ένα διάστημα και θα έχει ως βοηθό τον Σταύρο Ζιώγκα.

Από αριστερά διακρίνονται οι Γιώργος Γεωργίου, Φώτης Γερασόπουλος, Κυριάκος Σκευάς και Γεώργιος Κίτσιος. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου παρέμειναν τα ίδια και πλαισιώθηκαν από την μέχρι πρότινος, γραμματέα Μαρία Μπότσιου και από τον Κυριάκο Σκευά.

Ημέρα των Ευχαριστιών

Ο κ. Γεώργιος Αλεξίου επεσήμανε ότι κατά την διάρκεια της προηγούμενης γενικής συνέλευσης ανακοινώθηκαν οι δωρεές για το καθιερωμένο «Γεύμα των Ευχαριστιών» και οι οποίες μέχρι και εκείνη την ώρα είχαν ανέλθει στις $25.450

Το Γεύμα των Ευχαριστιών ανέκαθεν αποτελούσε μια από τις μεγαλύτερες κοινωνικές και φιλανθρωπικές δράσεις του Συλλόγου. Εφέτος αποφάσισαν μετά από δύο χρόνια να αναβιώσουν την παράδοση, πλην όμως με περιορισμούς, λόγω της πανδημία του κορωνοϊού.

Εφέτος δεν θα διανείμουν γαλοπούλες και άλλα εδέσματα για το εορταστικό τραπέζι σε αναξιοπαθούντες διότι υπερέχει η υγεία των εθελοντών και των ίδιων των ευεργετημένων.

Πλην όμως ανήμερα της Εορτής των Ευχαριστιών τα γραφεία του Συλλόγου θα είναι ανοικτά και από το μεσημέρι μέχρι και τις 4.00 μ.μ. θα προσφέρουν δωρεάν φαγητό σε όσους προσέλθουν.

Από αριστερά διακρίνονται οι Γιώργος Γεωργιάδης, Γεώργιος Κίτσιος, Γεώργιος Αλεξίου και Μαρία Μπότσιου. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Στιγμιότυπο από την ομιλία του προέδρου Γεωργίου Αλεξίου. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Στιγμιότυπο από την προσευχή στην γενική συνέλευση του Συλλόγου Ελληνοαμερικανών Ιδιοκτητών Ακινήτων της Αστόριας. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

 

Πηγή:https://www.anamniseis.net/allagi-frouras-ston-syllogo-ellinomaerikanon-idioktiton-akiniton-tis-astorias/

Χίλιοι και πλέον Αστοριείς απόλαυσαν τα δώρα των Ελληνοαμερικανών Ιδιοκτητών Ακινήτων (βίντεο)

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Χίλιοι και πλέον ομογενείς και άλλοι κάτοικοι της Αστόριας το μεσημέρι της Ημέρας των Ευχαριστιών (Πέμπτης 24 Νοεμβρίου 2022) προσήλθαν στο ιδιόκτητα γραφεία του Συλλόγου Ελληνοαμερικανών Ιδιοκτητών Ακινήτων της Αστόριας και παρέλαβαν τα πακέτα φαγητού υπό τις ευχές των ηγετών του Συλλόγου και των τριών γενεών των εθελοντών.

Πρόκειται για το Γεύμα των Ευχαριστιών, που όπως έγραψαν οι «Αναμνήσεις» αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες φιλανθρωπικές εκδηλώσεις που διοργανώνονται στην Αστόρια για 31 συναπτά έτη.

Το φετινό γεύμα διέφερε από τα προηγούμενα, καθώς λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, δεν υπήρχε το παραδοσιακό τραπέζι στην μεγάλη αίθουσα στο οποίο κατά κανόνα προσέρχονταν ο εκάστοτε Αρχιεπίσκοπος, οι δήμαρχοι, οι ομογενείς και φιλέλληνες πολιτικοί.

Το γεύμα διοργανώνεται με τις δωρεές των στελεχών και των μελών του Συλλόγου, καθώς επίσης και των επιχειρηματιών της περιοχής και προετοιμάζεται με περίσσια αγάπη από τους εθελοντές.

Οι προετοιμασίες ξεκινούν στα μέσα Σεπτεμβρίου με την εξασφάλιση των δωρεών και εντείνονται τις δύο τελευταίες εβδομάδες με την αγορά των γαλοπούλων και των υπολοίπων εδεσμάτων, το ψήσιμο της γαλοπούλας και την προετοιμασία των πακέτων φαγητού.

Το μενού εφέτος περιλάμβανε γαλοπούλα ψητή, αρακά, ρύζι, γλυκοπατάτα, ελληνική σαλάτα και επιδόρπιο και τα πακέτα έγιναν ανάρπαστα.

Ανήμερα της Εορτής των Ευχαριστιών την σκυτάλη παρέλαβαν οι έφηβοι και οι νέοι της ομογένειας, οι οποίοι, υπό την επίβλεψη των μεγαλύτερων προετοίμασαν και διένειμαν τα πακέτα.


Μεταξύ άλλων διακρίνονται οι Μιχάλης Γιάνναρης, Νίκος Γαβαλας, Γεώργιος Κίτσιος, Σεραφείμ Λάζος, Γεώργιος Αλεξίου και ο Γιώργος Φακίρης. Φωτογραφία: Γιώργος Σαμαράς.

Στην διανομή παρέστησαν για μια ακόμη φορά ο ομογενής πολιτειακός γερουσιαστής Μιχάλης Γιάνναρης, ο μέγας ευεργέτης του Συλλόγου Γεώργιος Φακίρης μετά της συζύγου του Σταυρούλας, ο επίτιμος πρόεδρος του Συλλόγου Αμοργιανών και Νήσων Ηρακλειά, Σχοινούσα και Δονούσα και συνάμα εκ των δωρητών του Γεύματος Νίκος Γαβαλάς και άλλοι εκπρόσωποι της ομογένειας. Παρέστη επίσης και ο κιθαρωδός Σεραφείμ Λάζος, ο οποίος με τα τραγούδια του δημιούργησε μια ανεπανάληπτη ατμόσφαιρα.

Ο απερχόμενος πρόεδρος του Συλλόγου Γεώργιος Αλεξίου και ο νεοεκλεγείς πρόεδρος Γεώργιος Κίτσιος και άλλα στελέχη όλες τις ημέρες ήταν επί ποδός και μεριμνούσαν για τις λεπτομέρειες και μαζί με τους εθελοντές κατάφεραν να γράψουν το Γεύμα των Ευχαριστιών με χρυσά γράμματα στην λαμπρή ιστορία του Συλλόγου.

Η νεότερη γενιά των εθελοντών του Γεύματος των Ευχαριστιών του Συλλόογου Ελληνοαμερικανών Ιδιοκτητών Ακινήτων. Φωτογραφία: Γιώργος Σαμαράς.

Τόσο ο Γεώργιος Κίτσιος, όσο και ο Γεώργιος Αλεξίου μιλώντας στις «Αναμνήσεις» εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την επιτυχία του 31ου Γεύματος και τόνισαν ότι το Γεύμα των Ευχαριστιών δεν αποτελεί την μόνη και ούτε την μοναδική φιλανθρωπική δράση.

Τα ευαγή ιδρύματα της ομογένειας και όχι μόνο, καθώς επίσης και η Πλατεία Αθηνών κατέχουν τις πρώτες θέσεις στον μακρύ κατάλογο των ευεργετημένων από την γενναιοδωρία των ομογενών Ελληνοαμερικανών Ιδιοκτητών Ακινήτων.

Ο Σύλλογος δύο φορές τον χρόνο απονέμει υποτροφίες και προσφέρει την συμβολή του σε διάφορα εκπαιδευτικά προγράμματα.


Οι εθελοντές ενώ ετοιμάζουν την σούπα. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Ο Γεώργιος Κίτσιος σε μια αναμνηστική φωτογραφία με τους εθελοντές. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Τα ψυγεία του Συλλόγου Ελληνοαμερικανών Ιδιοκτητών Ακινήτων της Αστόριας είχαν γεμίσει με τα φαγητά για την Ημέρα των Ευχαριστιών. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Στιγμιότυπο από την προετοιμασία του 31ου Γεύματος των Ευχαριστιών του Συλλόγου Ελληνοαμερικανών Ιδιοκτητών Ακινήτων της Αστόριας. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Οι εθελόντριες ενώ ετοιμάζουν τις γαλοπούλες για την παραδοσιακή σούπα. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Οι τρεις γενιές των εθελοντών οι οποίες ασχολήθηκαν με την προετοιμασία των πακέτων φαγητού. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Μεταξύ άλλων διακρίνονται οι κ.κ. Σταύρος Ζιώγκας, Γεώργιος Αλεξίου, Γεώργιος Φακίρης, Μάικ Αράπης και Γεώργιος Κίτσιος. Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση Σταύρου Ζιώγκα.

Ο Σταύρος Ζιώγκας, αριστερά και ο πολιτειακός γερουσιαστής Μιχάλης Γιάνναρης. Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση Σταύρου Ζιώγκα.
Στιγμιότυπο από την ομιλία του προέδρου Γεωργίου Αλεξίου. Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση Σταύρου Ζιώγκα.
Μεταξύ άλλων διακρίνονται οι Νίκος Γαβαλάς, Γεώργιος Κίτσιος, Σεραφείμ Λάζος, Γεώργιος Αλεξίου και Γεώργιος Φακίτης. Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση Σταύρου Ζιώγκα.
Οι εθελοντές επί τω έργω. Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση Σταύρου Ζιώγκα.

Πηγή: https://www.anamniseis.net/hilioi-kai-pleon-astorieis-apolafsan-ta-dora-ton-ellinoamerikanon-idioktiton-akiniton/

Επικυρώθηκαν οι εκλογές του Συλλόγου Ιδιοκτητών Ακινήτων – στις 11 Ιανουαρίου η ορκωμοσία

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Η γενική συνέλευση της 7ης Δεκεμβρίου 2022 επικύρωσε τις εκλογές του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Ελληνοαμερικανών Ιδιοκτητών Ακινήτων της Αστόριας και την Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2023 στην πρώτη γενική συνέλευση του έτους θα λάβουν χώρα η ορκωμοσία του προέδρου και του νέου συμβουλίου, καθώς επίσης και η αναβίωση του εθίμου της κοπής της βασιλόπιτας με πραγματική χρυσή λύρα.

Με προτροπή του κ. Γεωργίου Αλεξίου προστέθηκαν δύο νέα μέλη στο συμβούλιο του Συλλόγου και συγκεκριμένα των κ. κ. Γιώργου Σαμαρά και Θεοφάνη Παπαδογιάννη.

Συνεπώς το προεδρείο του Συλλόγου για την διετία 2023 – 2024 απαρτίζεται από τους κ.κ. Γεώργιο Κίτσιο, πρόεδρο, Μπιλ Μανωλόπουλο, α’ αντιπρόεδρο, Γιάννη Μουταφτσή, β’ αντιπρόεδρο, Μαρία Σταυροπούλου, γραμματέας πρακτικών, Ειρήνη Σταθάτου – Βασιλάκου, γραμματέα αλληλογραφίας, Μάικ Αράπη, ταμία και Σταύρο Ζιώγκα βοηθό ταμία.

Ο Αργύρης Αργειτάκος. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Ο Γεώργιος Αλεξίου, του χρόνου μετά από 22 συνολικά έτη προεδρίας αναλαμβάνει τα καθήκοντα του επιτίμου προέδρου.

Εκτενή αναφορά έγινε στο Γεύμα των Ευχαριστιών, το οποίο προσέφερε την δυνατότητα σε 1.100 συμπολίτες να πάρουν ένα πλήρες πακέτο φαγητού για να γιορτάσουν την ημέρα των Ευχαριστών. Έξι ομογενειακά εστιατόρια προσέφεραν 22 συνολικά γαλοπούλες, ενώ ο Σύλλογος έψησε άλλες 53 γαλοπούλες.

Παράλληλα εξέφρασε την ευγνωμοσύνη για τους εθελοντές και τους δωρητές του γεύματος των Ευχαριστιών που προσέφεραν συνολικά τριάντα τρεις περίπου χιλιάδες.

Ο κ. νεοεκλεγείς πρόεδρος Γεώργιος Κίτσιος αναφέρθηκε στην ατζέντα της πρώτης γενικής συνέλευσης του 2023 καθώς επίσης και στο θέμα των υποτροφιών και στα άλλα θέματα που θα απασχολήσουν τις γενικές συνελεύσεις το 2023.

Στιγμιότυπο από την προσευχή. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Η κ. Στεφανία Αντώνογλου, η οποία εκπρoσωπούσε την HANAC έκανε μια σύντομη αναδρομή στην πορεία του οργανισμού από της ιδρύσεώς του το 1972 μέχρι και σήμερα και στις υπηρεσίες που παρέχουν αδιακρίτως φυλής και προελεύσεως σε όλους της Αστόριας και γενικότερα του δήμου της Νέας Υόρκης.

Εκτενή αναφορά έκανε και στις πολυκατοικίες για ηλικιωμένους που έχουν χτιστεί από το 1993 μέχρι και σήμερα.

Αναφερόμενη στην διαδικασία επιλογής των ενοίκων τόνισε ότι δε μπορεί να γίνουν διακρίσεις και ότι οι ένοικοι επιλέγονται με αυστηρά κριτήρια και με λοταρία.

Εκτενή αναφορά έκανε και στις διάφορες υπηρεσίες που προσφέρουν στην ευρύτερη κοινότητα για την εκμάθηση της αγγλικής γλώσσας, για μεταναστευτικά ζητήματα, καθώς επίσης και για την απασχόληση των νέων και των ενηλίκων.

Ο πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής της Πλατείας Αθηνών, Τζορτζ Ντέλης. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Όρθιος ο Κυριάκος Σκευάς ενώ διαβάζει τα ονόματα του νέου διοικητικού συμβουλίου. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Με ορκωμοσία και διαλέξεις η αυλαία των συνελεύσεων των Ιδιοκτητών Ακινήτων για το 2023

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Εορταστικό, πανηγυρικό και διδακτικό χαρακτήρα είχε η πρώτη γενική συνέλευση του Συλλόγου Ελληνοαμερικανών Ιδιοκτητών Ακινήτων της Αστόριας για το έτος 2023, η οποία έλαβε χώρα το βράδυ της Τετάρτης 11ης Ιανουαρίου 2023 στα ιδιόκτητα γραφεία του Συλλόγου στην Αστόρια.

Στην γενική συνέλευση παρέστη και ο ιερατικός προϊστάμενος της κοινότητας του Αγίου Δημητρίου της Αστόριας, π. Ανάργυρος Σταυρόπουλος, ο οποίος ανέπεμψε την προσευχή, ευλόγησε και έκοψε την Βασιλόπιτα και συνάμα τέλεσε και την ορκωμοσία του νέου Συμβουλίου που εκλέχτηκε τον Νοέμβριο του 2022 και η θητεία του είναι διετής. Παρέστη επίσης και ο ευεργέτης του Συλλόγου, Γεώργιος Φακίρης.

Τους παρισταμένους καλωσόρισε ο απερχόμενος πρόεδρος Γεώργιος Αλεξίου, ο οποίος στο εξής αναλαμβάνει το αξίωμα του επιτίμου προέδρου του Συλλόγου και ο οποίος αναφέρθηκε στη 44ετή ανοδική πορεία του Συλλόγου.

Από αριστερά διακρίνονται οι Ντίνος Ράλλης, Δρ. Γεώργιος Σύρος, Γεώργιος Κίτσιος, π. Ανάργυρος Σταυρόπουλος, Γεώργιος Αλεξίου, Μαρία Σταυροπούλου, Μαρία Μπότσιου και Γεώργιος Φακίρης. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Γεώργιος Κίτσιος αναφέρθηκε στους στόχους του νέου συμβουλίου και παρουσίασε το προεδρείο για την διετία 2023 – 2004, το οποίο απαρτίζεται από τους Μπιλ Μανωλόπουλο, α’ αντιπρόεδρο, Γιάννη Μουταφτσή, β’ αντιπρόεδρο, Μαρία Σταυροπούλου, γραμματέα πρακτικών, Ειρήνη Σταθάτου – Βασιλάκου, γραμματέα αλληλογραφίας, Μάικ Αράπη, ταμία και Σταύρο Ζιώγκα βοηθό ταμία και τους συμβούλους.

Στην συνέλευση παρέστησαν και οι Αστυνομικοί του 114ου Αστυνομικού Τμήματος της Αστόριας, οι οποίοι κάλεσαν τους ιδιοκτήτες των καταστημάτων με είδη καπνιστού και ατμιστού (Smoke and Vape Shop) να λάβουν επιπρόσθετα μέτρα ασφαλείας, καθώς τις τελευταίες εβδομάδες έχουν αυξηθεί οι ληστείες.

Ιατρική διάλεξη

Ο Σύλλογος Ελληνοαμερικανών Ιδιοκτητών Ακινήτων τουλάχιστον μια φορά τον χρόνο διοργανώνει ιατρικές διαλέξεις. Το βράδυ της Τετάρτης την σκυτάλη των διαλέξεων για το 2023 ανέλαβαν οι Δρ. Γεώργιος Ντάγκας και Δρ. Γεώργιος Σύρος, οι οποίοι πρόσφατα μετέβησαν στο Φανάρι, όπου έλαβαν δια χειρός του ιδίου του Πατριάρχη, κ.κ. Βαρθολομαίου τα οφίκια του Τάγματος των Αρχόντων του Αποστόλου Ανδρέου του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Όι Αστυνομικοί του 114ου Τμήματος της Αστόριας. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Ο Δρ. Γεώργιος Ντάγκας είναι καθηγητής στην Ιατρική Σχολή «Mount Sinai School of Medicine» και διευθυντής Καρδιαγγειακής Καινοτομίας στο «The Zena and Michael A. Weiner Cardiovascular Institute», ενώ ο Δρ. Γεώργιος Σύρος είναι διευθυντής του τμήματος Αρρυθμιών του Νοσοκομείου «Mount Sinai» και επίκουρος καθηγητής στην εν λόγω Ιατρική Σχολή.

Αμφότεροι συμμετείχαν στην ομάδα του Καρδιαγγειακού Τμήματος του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου «Mount Sinai» που ανέλαβε την αγγειοπλαστική παρέμβαση στον Οικουμενικό Πατριάρχη, κ. Βαρθολομαίο.

Οι διαλέξεις τους εστιάστηκαν στην πρόληψη και διάγνωση σε πρώιμα στάδια των καρδιαγγειακών παθήσεων και στις νέες μεθόδους αντιμετώπισης των αρρυθμιών και άλλων αγγειακών παθήσεων.

Ο Δρ, Γεώργιος Ντάγκας, καθήμενος και ο Δρ. Γεώργιος Σύρος. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Από αριστερά διακρίνονται οι Γεώργιος Κίτσιος, π. Ανάργυρος Σταυρόπουλος, Γεώργιος Αλεξίου, Μαρία Σταυροπούλου, Μαρία Μπότσιου και Ειρήνη Σταθάτου – Βασιλάτου. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Στιγμιότυπο από την προσφώνηση του επιτίμου προέδρου Γεωργίου Αλεξίου. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Από αριστερά διακρίνονται οι Αργύρης Αργειτάκος, π. Ανάργυρος Σταυρόπουλος, Δρ. Γεώργιος Ντάγκας, Γεώργιος Κίτσιος και ο εισηγητής Δρ. Γεώργιος Σύρος. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Ιατρικές διαλέξεις στον Σύλλογο Ελληνοαμερικανών Ιδιοκτητών Ακινήτων της Αστόριας

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Ο Σύλλογος Ελληνοαμερικανών Ιδιοκτητών Ακινήτων της Αστόριας το βράδυ της Τετάρτης, 1ης Φεβρουαρίου 2022, συγκάλεσε στα ιδιόκτητα γραφεία στην Αστόρια την δεύτερη γενική συνέλευση του έτους 2023, η οποία όπως και η προηγούμενη ήταν αφιερωμένη στα θέματα υγείας.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Γεώργιος Κίτσιος μετά την ανάγνωση και την επικύρωση των πρακτικών της προηγούμενης Γενικής Συνέλευσης αναφέρθηκε στην επιτυχία της προηγούμενης γενικής συνέλευσης. Η προηγούμενη συνέλευση, όπως έγραψαν οι «Αναμνήσεις», ήταν αφιερωμένη στην καρδιολογία και στην αντιμετώπιση των καρδιαγγειακών παθήσεων και είχε ως ομιλητές τον Δρα Γεώργιο Ντάγκα, καθηγητή στην Ιατρική Σχολή «Mount Sinai School of Medicine» και διευθυντή της Καρδιαγγειακής Καινοτομίας στο «The Zena and Michael A. Weiner Cardiovascular Institute» και τον Δρα Γεώργιο Σύρο, διευθυντή του τμήματος Αρρυθμιών του Νοσοκομείου «Mount Sinai».

Οι χθεσινοβραδινές ιατρικές διαλέξεις ήταν αφιερωμένες στην στοματική υγεία και γενικότερα στην οδοντιατρική, καθώς επίσης στον καρκίνο του δέρματος και στο μελάνωμα.

Ομιλητές ήταν ο τέως πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου της Νέας Υόρκης Δρ. Παναγιώτης Μανώλας, ο οποίος είναι διευθυντής της Χειρουργικής Κλινικής στο Νοσοκομείο Lenix Hill στο Μανχάταν (Chief of General Surgery, Ambulatory and Outpatient, at Lenox Hill Hospital) και κλινικός επίκουρος καθηγητής χειρουργικής στις σχολές «Icahn School of Medicine at Mount Sinai», και στο «SUNY Downstate College of Medicine» και η σύζυγός του Δρ. Κατερίνα Γεωργαντζά (Katerina Georgantza) κλινική επίκουρη καθηγήτρια στην Οδοντιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης.

Από αριστερά διακρίνονται οι Κυριάκος Σκευάς, Δρ. Κατερίνα Γεωργαντζά, Δρ. Παναγιώτης Μανώλας και Δρ. Γεώργιος Κίτσιος. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Και οι δύο ομιλίες ήταν στην ελληνική γλώσσα και το πιο σημαντικό ακόμη και οι διαφάνειες ήταν δίγλωσσες.

Η Δρ. Κατερίνα Γεωργαντζά έκανε μια σύντομη αναδρομή στα γενικότερα θέματα της στοματικής υγείας και εστίασε την προσοχή της στην αντιμετώπιση της τερηδόνας, στην περιοδοντίτιδα και στις άλλες ασθένειες και επικέντρωσε την προσοχή της στα οδοντικά εμφυτεύματα, στην αποκατάσταση της κάτω και της άνω γνάθου.

Ιδιαίτερη μνεία έκανε στην πρόοδο των τελευταίων ετών στο θέμα των αποτυπωμάτων μέσω των εκτυπωτών 3D, καθώς επίσης στην αυθημερόν τοποθέτηση των εμφυτευμάτων και στην χρησιμοποίηση των ρομπότ στην οδοντιατρική.

Ο Δρ. Παναγιώτης Μανώλας αναφέρθηκε στον καρκίνο του δέρματος και εστίασε την προσοχή του στο μελάνωμα. Αναφερόμενος στον καρκίνο τόνισε ότι τις προηγούμενες δεκαετίες τα 75% των ασθενών με καρκίνο του δέρματος κατέληγαν, ενώ σήμερα το ποσοστό των θανάτων έχει μειωθεί στα 25%.

Στιγμιότυπο από την διάλεξη της καθηγήτριας οδοντιατρικής Δρ. Κατερίνας Γεωργαντζά. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Ο Δρ. Μανώλας συνέστησε στους ομογενείς ακόμη και όταν υποβάλλονται στις αφαιρέσεις καλοήθους καρκίνου του δέρματος να ζητούν από τους χειρουργούς να τελούν την βιοψία προκειμένου να αποκλείσουν κάθε ενδεχόμενο μετάστασης του καρκίνου σε άλλα όργανα και σημεία του σώματος του ασθενούς.

Στιγμιότυπο από την διάλεξη του Δρα. Παναγιώτη Μανώλα. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Πηγή: https://www.anamniseis.net/me-orkomosia-kai-dialekseis-i-avlea-ton-sinelefseon-ton-idioktiton-akiniton-gia-to-2023/

Ενημέρωση Μελλοντικών Εκδηλώσεων

Ελπίζουμε  να είστε όλοι υγιείς και ασφαλείς σε αυτήν την δύσκολη στιγμή. Ανυπομονούμε να σας δούμε πολύ σύντομα. Λόγω των τρεχουσών συνθηκών COVID-19, επαναπρογραμματί-ζουμε τις μελλοντικές μας εκδηλώσεις ως εξής: 

ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΕΣ  ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 

1. Βραβεύσεις μαθητών Ελληνοαμερικάνικων Απογευματινών Σχολείων. Σας ενημερώνουμε ότι η εκδήλωση του Ιουνίου 2021 για βραβεία και υποτροφίες ακυρώνεται για φέτος λόγω της πανδημίας.

2. Η επόμενη πλήρης συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου θα γίνει Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου στις 7:00 μ.μ. Επιβεβαίωση θα γίνει αργότερα.

AGENDA

1. Η  Πρώτη Φθινοπωρινή Γενική Συνέλευση (εάν οι χώροι συγκέντρωσης είναι ανοιχτοί) θα προγραμματιστεί και θα ανακοινωθεί σε αργότερη ημερομηνία.

2. Γεύμα της Ημέρας των Ευχαριστιών, Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2021 σε  εκκρεμότητα. 

3. Γενικές  Εκλογές σε  εκκρεμότητα. 

ΑΝΑΝΕΩΣΗ  ΣΥΝΔΡΟΜΗΣ 

Ετήσια  συνδρομή μέλους του Οργανισμού Ελληνο Αμερικανών Ιδιοκτητών Ακινήτων 

Παρακαλούμε  δείτε την ετήσια κάρτα μέλους του συλλόγου μας για το έτος 2021 που σας εσωκλείουμε. Παρακαλούμε συμπληρώστε, υπογράψτε και επιστρέψτε την μαζί με μία επιταγή $40 για την ετήσια συνδρομή σας. 

ΤΙΣ  ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΕΥΧΕΣ ΜΑΣ

Ανακοίνωση ακυρώσεως όλων των δραστηριοτήτων μας λόγω του COVID-19

Παρακαλούμε, λάβετε υπόψη ότι το Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε ότι όλες οι μελλοντικές
 εκδηλώσεις μας ακυρώνονται λόγω πανδημίας κορονοϊού.

Συνοπτικά, από τώρα και στο εξής και μέχρις νεωτέρας ειδοποίησης ακυρώνονται οι ακόλουθες
εκδηλώσεις:

  1. Μηνιαίες συνεδριάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου
  2. Μηνιαίες Γενικές Συνελεύσεις
  3. Οι διετείς εκλογές της 2ης Δεκεμβρίου 2020 αναβάλλονται (μέχρι νεωτέρας)
  4. Παραδοσιακό γεύμα Ημέρας των Ευχαριστιών και διανομή φαγητού.
  5. Εορτασμός Πρωτοχρονιάς και Ετήσια Βραβεία φοιτητών κολεγίου

Τέλος και σε μεταγενέστερη ειδοποίηση, θα σας ενημερώσουμε για το πότε θα συνεχιστούν οι
 δραστηριότητές μας.


Scholarship Awards Jan 9, 2019

Ορκομωσία τού Νέου Διοικητικού Συμβουλίου τού Οργανισμού Ιδιοκτητών Ακινήτων) Από αριστερά πρός τά δεξιά: JOHN LYMBERIS NIKI GEORGOPOULOS STEVE XANTHOUDAKIS JOHN MOYTAFTSIS GEORGE STAVROULAKIS STAVROS ZIONGAS GEORGE KITSIOS KONSTANTINOS OURANITSAS BISHOP MIDEIAS APOSTOLOS GEORGE ALEXIOU MARIA BOTSIOS POTOYLA LEMBESIS MIKE ARAPIS GEORGIA BABOULAS MARIA SPENTZOURIS ANGELO GEORGOPOULOS IRENE VASILAKOS

(Οι βραβευμένοι Φοιτητές, Μέλη τού Νέου Διοικητικού Συμβουλίου ( Πρόεδρος Γιώργος Αλεξίου, Επίτιμος Πρόεδρος Γιώργος Κίτσιος, Ταμίας Μίκε Αράπις, Γραμματεύς Μαρία Βότσιος) Η Αντιπρόσωπος τού Δημοτικού Συμβούλου Κώστα Κωνσταντινιδη Νίκη Κόκκινος, Ό Ευεργέτης τού οργανισμού Γιώργος Φακίρης καί ο επισκοπος Μηδείας Αποστολος.

Ο Σύλλογος Ελληνοαμερικανών Ιδιοκτητών Ακινήτων έκανε ποδαρικό στο 2019 με ορκωμοσία του διοικητικού συμβουλίου και απονομή υποτροφιών σε 11 φοιτητές

Ο Σύλλογος Ελληνοαμερικανών Ιδιοκτητών Ακινήτων έκανε ποδαρικό στο 2019 με ορκωμοσία του διοικητικού συμβουλίου και απονομή υποτροφιών σε 11 φοιτητές

Ολοκληρώνεται τον Ιούνιο η ανακαίνιση του νοσοκομείου Mt Sinai στην Αστόρια

GreekNews – March 4, 2017

Νέα Υόρκη.- Του Αποστόλη Ζουπανιώτη

Με την ολοκλήρωση των έργων της επέκτασης του Νοσοκομείου Mt Sinai τον Ιούνιο, η Αστόρια αποκτά ένα υπερσύγχρονο νοσοκομείο, που θα είναι στολίδι για την περιοχή.

Αυτό είπε ο πρόεδρος του Συλλόγου Ελληνοαμερικανών Ιδιοκτητών Ακινήτων. Γιώργος Κίτσιος, παρουσιάζοντας στη γενική συνέλευση της περασμένης Τετάρτης, την εκτελεστική διευθύντρια του επέκτασης του Νοσοκομείου Mt Sinai Queens, Caryn Schwab και τον επικεφαλής ιατρικό σύμβουλο και αντιπρόεδρο Ιατρικών Υποθέσεων, Δρα Brijen Shah, MD.

Η κ. Σουάμπ, με τη βοήθεια και φωτεινών διαφανειών, περιέγραψε το νέο εξαώροφο κτήριο, που έχει αναγερθεί δίπλα στο παλιό, τα νέα τμήματα που θα δημιουργηθούν και την κατανομή των χώρων. Ιδιαίτερη μνεία έκανε στον υπερσύγχρονο τελευταίας τεχνολογίας εξοπλισμό, που σε συνδυασμό με νέους γιατρούς και προσωπικό που έχει προσληφθεί, θα συμβάλλουν στην παροχή καλύτερων ιατρικών υπηρεσιών στους κατοίκους της Αστόριας και γειτονικών περιοχών.

Εχει δημιουργηθεί ένα καινούργιο τμήματα για τα έκτακτα περιστατικά (emergency room) με πολλούς ιδιωτικούς χώρους για τον κάθε ασθενή.

Στον δεύτερο όροφο υπάρχει το ακτινολογικό τμήμα, με υπερσύγχρονα μηχανήματα απεικόνισης. Το κέντρο θα χρησιμοποιείται κυρίως για τους εξωτερικούς ασθενείς, οι οποίοι θα εξυπηρετούνται είτε την ίδια, ή την επόμενη μέρα.

Στον τρίτο όροφο υπάρχει το υπερσύγχρονο χειρουργείο, πενταπλάσιο σε εμβαδόν από το προηγούμενο. Με την προσθήκη καινούργιων γιατρών και την αξιοποίηση γιατρών από το κεντρικό νοσοκομείο Mt Sinai του Μανχάταν, θα μπορούν πλέον να γίνονται οι πολλά περισσότερα είδη εγχειρήσεων. Μάλιστα διαθέτουν και ρομπότ για πολύ λεπτές επεμβάσεις (Da Vinci XI), που χειρίζεται άριστα εξειδικευμένο προσωπικό, ενώ υπάρχει τμήματα επεμβατικής ακτινολογίας (interventional radiology).

Ο τέταρτος όροφος θα χρησιμοποιηθεί για την παιδιατρική κλινική. Όπως είπε η Κάριν Σουάμπ, η κοινότητα της Αστόριας έχει αλλάξει, με πολλά νέα ζευγάρια που έχουν μικρά παιδιά κι αυτό αύξησε τις ανάγκες για εξειδικευμένες παιδιατρικές υπηρεσίες.

Επιπρόσθετα υπάρχει καρκινολογικό κέντρο.

Παράλληλα έχει δημιουργηθεί ευρύχωρος εσωτερικός χώρος στάθμευσης αυτοκινήτων, επιλύοντας ένα πολυετές πρόβλημα και για τους ασθενείς, επισκέπτες και προσωπικό, αλλά και την περιοχή.

Στο παλαιό κτήριο του νοσοκομείο πρόσφατα τοποθετήθηκε νέο κλιματιστικό σύστημα. Διαθέτει 170 κλίνες και είναι σε διαδικασία ανανέωσης.

O Δρα Brijen Shah, MD ανέλεβε πρόσφατα τα καθήκοντά του, μετατεθείς από το κεντρικό νοσοκομείου του Μανχάταν, μίλησε για την προϋπηρεσία του και τόνισε ότι νοιάζεται ιδιαίτερα για την φροντίδα των ηλικιωμένων. Υποσχέθηκε επίσης να εργαστεί με την κοινότητα για την βελτίωση των παρεχομένων υπηρεσιών.

Υπάρχει επίσης και ο έκτος όροφος του νοσοκομείου, που ακόμη δεν έχει αποφασιστεί πως θα χρησιμοποιηθεί. Όπως είπε η κ. Σουάμπ, υπάρχουν κι άλλα προγράμματα τα οποία το νοσοκομείο θα φέρει στην κοινότητα τα επόμενα δύο χρόνο.

«Οπότε το έργο δεν τελειώνει με την ολοκλήρωση αυτής της φάσης του», πρόσθεσε.

Τα δύο στελέχη του Mt Sinai Queens απάντησαν και σε πολλά ερωτήματα των μελών της γενικής συνέλευσης του Συλλόγου Ιδιοκτητών.