Oι Ιδιοκτήτες Ακινήτων προσέφεραν γεύμα σε πέντε χιλιάδες άπορους και τίμησαν τον κ. Δημήτριο (βίντεο)

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Ο Σύλλογος Ιδιοκτητών Ακινήτων της Αστόριας το μεσημέρι της Πέμπτης, 28 Νοεμβρίου 2019 παρέθεσε στα ιδιόκτητα γραφεία στην Αστόρια το 30ό «Γεύμα των Ευχαριστιών» το οποίο παρείχε τη δυνατότητα σε 2.500 Αστοριείς να απολαύσουν τα εδέσματα που προετοίμασαν οι ίδιοι, καθώς επίσης και εκείνα που προσέφεραν τα ομογενειακά εστιατόρια και ζαχαροπλαστεία και να γιορτάσουν με αξιοπρέπεια μια από τις μεγαλύτερες γιορτές της Αμερικής.

Την ίδια χρονική στιγμή 550 άπορες οικογένειες απολάμβαναν το εορταστικό τους γεύμα με τις γαλοπούλες και τα άλλα παραδοσιακά τρόφιμα που διένειμαν πόρτα την πόρτα τις προηγούμενες ημέρες οι νέοι της ομογένειας.

Και δεν αρκέστηκε μόνο με αυτό. Επέλεξε την Ημέρα των Ευχαριστιών για να εκφράσει τις ευχαριστίες για τον Αρχιεπίσκοπο πρώην Αμερικής, κ. Δημήτριο που για είκοσι συναπτά έτη συμμετέχει στα Γεύματα, εμπνέει και επιβραβεύσει την αγαθοεργία και την φιλανθρωπία.

Στα εν λόγω γραφεία υπήρχε το αδιαχώρητο, με όλη τη σημασία της λέξεως. Άνθρωποι όλων των ηλικιών και όλων των εθνικοτήτων εισέρχονταν για να απολαύσουν το πλουσιοπάροχο γεύμα με τη γαλοπούλα με τη συνοδεία των κιθαρωδών Σεραφείμ Λάζου και Τάσου Παπαϊωάννου.

Εκατοντάδες άλλοι εισέρχονταν για να παραλάβουν τα αίτημα πακέτα φαγητών να τα μεταφέρουν σε απομάχους της ζωής που δε μπορούσαν να εξέλθουν από τα σπίτια τους.

Δεκάδες παιδιά και νέοι με μπλε καπέλα και λευκές φανέλες ασχολήθηκαν με τα σερβιρίσματα, ενώ τα στελέχη του Συλλόγου και άλλοι εθελοντές ασχολούνταν με την προετοιμασία των πακέτων που οι εθελοντές μοίραζαν στα σπίτια των Αστοριέων.

Από αριστερά διακρίνονται οι π. Ιωάννης Βλάχος, Νίκος Γαβαλάς, Νικήτας Θεολογίτης, Αραβέλλα Σιμωτά και Κλεάνθης Μεϊμάρογλου. Φωτογραφία: Αναμνήσεις/ Δημήτρης Τσάκας.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Γεώργιος Αλεξίου και ο επίτιμος πρόεδρος Γεώργιος Κίτσιος ήταν επί ποδός και υποδέχτηκαν με τις δέουσες τιμές τον μεγάλο ευεργέτη του Συλλόγου και του Γεύματος των Ευχαριστιών Γεώργιο Φακίρη που για μια ακόμη χρόνια ήρθε με την οικογένειά του για να συγχαρεί τους εθελοντές και να απολαύσει μαζί με τους άλλους Αστοριείς το 30ό Γεύμα των Ευχαριστιών.

Ο κ. Αλεξίου καλωσόρισε τους πολιτικούς και τους συνδαιτυμόνες και μεταξύ άλλων επεσήμανε ότι το γεύμα ήταν αφιερωμένο στον Αρχιεπίσκοπο πρώην Αμερικής κ. Δημήτριο, ο οποίος συμμετείχε σε όλα τα Γεύματα, ενέπνεε τους εθελοντές και επιβράβευε τα στελέχη του Συλλόγου και τους δωρητές του γεύματος.

Ο Αρχιεπίσκοπος Δημήτριος εξέφρασε την ευγνωμοσύνη για την τιμή και μεταξύ άλλων επεσήμανε: «Εδώ είμαι μεταξύ των επιτίμων προέδρων, όπως είναι ο κ. Γεώργιος Κίτσιος και ο κ Νίκος Γαβαλάς, και προέδρων, όπως ο Γιώργος Αλεξίου και η σύζυγός κ. Ελπίδα Αλεξίου. Έχουμε επίσης και Φακίρηδες εδώ οι οποίοι κάνουν μαγικά πράγματα, έχουμε τους πολιτικούς μας, τους μουσικούς μας, τους φωτογράφους και τους δημοσιογράφους. Είναι μια ευκαιρία να εκφράσουμε την ευγνωμοσύνη στον Θεό για τα δώρα του. Για μας τους Ορθοδόξους οι Ευχαριστίες είναι μόνιμο πράγμα και τρόπος ζωής».

Οι εθελοντές, οι οποίοι ασχολήθηκαν με τα σερβιρίσματα. Φωτογραφία: Αναμνήσεις/ Δημήτρης Τσάκας.

Στη συνέχεια εξέφρασε την ευγνωμοσύνη για την μεγάλη συμμετοχή του κόσμου και μεταξύ άλλων τόνισε: «Κάθε χρόνο έχουμε κόσμο και πάντα με ρωτούνε τι είναι αυτοί οι Homeowners και τους λέγω ότι είναι μερικοί καλοί άνθρωποι, οι οποίοι έχουν έναν σύλλογο που κάνει αυτά τα ωραία πράγματα. Είναι από αυτούς που δεν διαφημίζονται, δεν προβάλλονται, αλλά κάνουν δουλειά. Και τους λέγω «αυτό που κάνουν οι Homeοwners να το κάνετε και εσείς οι άλλοι. Και μου λένε, μα εμείς δε μπορούμε. Αν δεν το κάνετε τότε θα μείνετε «homeless», επεσήμανε χαριτολογώντας ο κ. Δημήτριος

Τέλος αναφέρθηκε και στη συμμετοχή της νεότερης γενιάς και μεταξύ άλλων τόνισε: «Δεν είναι σημαντικό μόνο το γεγονός ότι ταϊζετε τους συνανθρώπους και στέλνετε πακέτα στους ανήμπορους, αλλά έχετε και τα παιδιά και τους νέους και τους διδάσκετε», επεσήμανε εν μέσω χειροκροτημάτων ο κ. Δημήτριος.

Από αριστερά οι Κλεάνθης Μεϊμάρογλου, π. Νεκτάριος Παπαζαφειρόπουλος, Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος, Σεραφείμ Λάζος, Τάσος Παπαϊωάννου. Φωτογραφία: Αναμνήσεις/ Δημήτρης Τσάκας.

Στο γεύμα συμμετείχαν και χαιρέτησαν τους συνδαιτυμόνες ο πολιτειακός γερουσιαστής, Μιχάλης Γιάνναρης, η πολιτειακή βουλευτής, Αραβέλλα Σιμωτά, ο δημοτικός σύμβουλος, Κώστας Κωνσταντινίδης, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης, Κλεάνθης Μεϊμάρογλου, ο ιερατικός προϊστάμενος του Καθεδρικού Ναού του Αγίου Δημητρίου Αστόριας, π. Νεκτάριος Παπαζαφειρόπουλος, ο ιερατικός προϊστάμενος του Αρχιεπισκοπικού Ναού της Αγίας Τριάδος στο Μανχάταν, π. Ιωάννης Βλάχος, ο πρόεδρος του Συλλόγου Αμοργού και Νήσων Νικήτας Θεολογίτης και άλλοι εκπρόσωποι της ομογένειας.

Παραβρέθηκαν επίσης ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη, Δρ. Κωνσταντίνος Κούτρας, ο διευθυντής του γραφείου του ΥΦΥΠΕΞ, Εμμανουήλ Κουμπαράκης οι οποίοι συγχάρηκαν τους ηγέτες του συλλόγου, τους δωρητές και τους εθελοντές.

Ο Εμμανουήλ Κουμπαράκης με τη νεότερη γενιά των εθελοντών. Φωτογραφία: Αναμνήσεις/ Δημήτρης Τσάκας.
Μερική άποψη της αίθουσας. Φωτογραφία: Αναμνήσεις/ Δημήτρης Τσάκας.
Η φιλόξενη αίθουσα στην οποία υπήρξε το αδιαχώρητο. Φωτογραφία: Αναμνήσεις/ Δημήτρης Τσάκας.
Σε πρώτο πλάνο ο πρόεδρος Γεώργιος Αλεξίου, ενώ επιβλέπει το έργο των εθελοντών. Φωτογραφία: Αναμνήσεις/ Δημήτρης Τσάκας.
Από αριστερά διακρίνονται οι π. Νεκτάριος Παπαζαφειρόπουλος, Γεώργιος Κίτσιος, Αρχιεπίσκοπος πρώην Αμερικής Δημήτριος, Μιχάλης Γιάνναρης και Σεραφείμ Λάζος. Φωτογραφία: Αναμνήσεις/ Δημήτρης Τσάκας.
Ο μικρός Στέφανος Παπαγερμανός και η μητέρα του Ιρις, ενώ λαμβάνουν τις ευλόγίες του Αρχιεπισκόπου πρώην Αμερικής Δημητρίου. Φωτογραφία: Αναμνήσεις/ Δημήτρης Τσάκας.

 

Πηγή: https://www.anamniseis.net/i-idioktites-akiniton-proseferan-geyma-se-pente-xiliades-aporous-kai-timisan-ton-k-dimitrio/