Φορολογικά και απογραφή πληθυσμού στο επίκεντρο της συνέλευσης των Ιδιοκτητών Ακινήτων

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Τα θέματα που σχετίζονται με τα φορολογικά, την απογραφή του πληθυσμού (Census 2020), την τάξη και την ασφάλεια, καθώς επίσης και τα ζητήματα που σχετίζονται με την Υγειονομική Υπηρεσία του Δήμου της Νέας Υόρκης βρέθηκαν στο επίκεντρο της γενικής συνέλευσης του Συλλόγου Ελληνοαμερικανών Ιδιοκτητών Ακινήτων της Αστόριας, η οποία συνήλθε το βράδυ της Τετάρτης, 5 Φεβρουαρίου 2020, στα ιδιόκτητα γραφεία του Συλλόγου στην Αστόρια.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Γεώργιος Αλεξίου καλωσόρισε τα μέλη και τους ομιλητές, καθώς επίσης και τον επίτιμο πρόεδρο Γεώργιο Κίτσιο που για λόγους υγείας απουσίαζε από την προηγούμενη συνέλευση.

Η γραμματέας του Συλλόγου Μαρία Μπότσιου ανέγνωσε τα πρακτικά της προηγούμενης συνεδριάσεως και αμέσως μετά ο πρόεδρος Γεώργιος Αλεξίου παραχώρησε το βήμα στην ομογενή διευθύντρια του Συμβουλίου του 1ου Γεωγραφικού διαμερίσματος του Κουίνς Φλόρενς (Φωτεινή) Κουλούρη.

Από αριστερά διακρίνονται οι Φλόρενς Κουλούρη, Γεώργιος Κίτσιος, Γεώργιος Αλεξίου και Μαρία Μπότσιου. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Η κ. Κουλούρη, αναφέρθηκε στο μείζον θέμα της απογραφής του πληθυσμού (Census 2020) και κάλεσε τους ομογενείς να συμπληρώσουν τα δελτία απογραφής και να δηλώσουν την εθνική ταυτότητα.

Η απογραφή, όπως επεσήμανε η κ. Κουλούρη, είναι πολύ σημαντική, διότι βάσει των κατοίκων της περιοχής διανέμονται τα πολιτειακά και ομοσπονδιακά κονδύλια.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στον διάλογο που διεξάγεται το τελευταίο διάστημα σχετικά με τις διαδρομές των λεωφορείων και προέτρεψε τους ομογενείς να συμμετάσχουν τις ακροάσεις που θα διοργανωθούν τις προσεχείς εβδομάδες και οι οποίες θα λήξουν με την ακρόαση που θα λάβει χώρα στις 27 Φεβρουαρίου στο Δημαρχείο της Νέας Υόρκης.

Οι ντεντέκτιβς του 114ου Αστυνομικού Τμήματος της Αστόριας αναφέρθηκαν στις προσπάθειες που καταβάλλουν για την πάταξη του εγκλήματος και προέτρεψε τους ομογενείς να κλειδώνουν τα αυτοκίνητα προκειμένου να περιορισθούν στο ελάχιστο οι ληστείες και οι διαρρήξεις και η ληστείες των αυτοκινήτων.

Οι ντεντέκτιβς οι οποίοι ενημέρωσαν τους ομογενείς για τα θέματα της δημόσιας τάξης. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Ο ορκωτός λογιστής Κυριάκος Σκευάς αναφέρθηκε στο μείζον πρόβλημα της κλοπής των προσωπικών δεδομένων και προέτρεψε τους ομογενείς να είναι πολύ πιο προσεκτικοί.

Όσον αφορά τις αγοραπωλησίες είτε και τις ανταλλαγές ακινήτων συνέστησε στους ομογενείς πριν προβούν σε οποιαδήποτε πράξη να συμβουλευτούν έναν πεπειραμένο ορκωτό λογιστή και δικηγόρο προκειμένου να προστατεύσουν τα νόμιμα συμφέροντά τους και να αποφεύγουν την υπερφορολόγηση.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στη μεταβίβαση των ακινήτων στα παιδιά και στα εγγόνια και συνέστησε στους ομογενείς να μη σπεύσουν τα κάνουν τη μεταβίβαση όσο είναι εν ζωή, διότι το κόστος που σχετίζεται με τις νέες αντικειμενικές αξίες θα κληθούν να το καταβάλλουν τα παιδιά τους.

Ο κ. Σκευάς συνέστησε στους ομογενείς να προετοιμάσουν εγκαίρως τις διαθήκες και να προτιμήσουν την μετά θανάτου μεταφορά της ιδιοκτησίας του ακινήτου. Οι κληρονόμοι, όπως επεσήμανε, μετά θανάτου θα κάνουν την εκτίμηση της αξίας (appraisal) και θα παραλάβουν το ακίνητο στην σημερινή αντικειμενική αξία και μπορούν να το πουλήσουν με την ελάχιστη φορολογία.

Γενική άποψη από τη γενική συνέλευση του Συλλόγου Ελληνοαμερικανών Ιδιοκτητών Ακινήτων της Αστόριας. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Αναφερόμενος στην ακίνητη περιουσία που οι ομογενείς έχουν στην Ελλάδα τόνισε ότι εάν δεν επιφέρουν έσοδα δεν χρειάζεται να δηλωθούν στην φορολογική δήλωση.

Αν όμως κάποιος προτίθεται να πουλήσει ένα ακίνητο στην Ελλάδα πρέπει να συμβουλευτεί έναν πεπειραμένο λογιστή προκειμένου να δηλώσει τα έσοδα και να γίνει με νόμιμο τρόπο η μεταφορά των χρημάτων στις ΗΠΑ.

Εκτενή αναφορά έκανε και στην ανταλλαγή ακινήτων γνωστή ως «Like-Kind Exchange Transaction» και συνέστησε στους ομογενείς να συμβουλευτούν τον ορκωτό λογιστή για την κατάθεση των χρημάτων εντός 40 ημερών σε μια Intermediary Company προκειμένου να αποφύγουν την βαριά φορολογία που συνοδεύει και σε έξι μήνες να προβούν στην αγορά νέου ακινήτου.

Ο εκπρόσωπος της Υγειονομικής Υπηρεσίας ενημέρωσε τους ομογενείς για τις αλλαγές στη νομοθεσία σχετικά με την απαγόρευση της χρήσης της πλαστικής σακούλας στα καταστήματα και στα σουπερμάρκετ της Νέας Υόρκης. Ο νόμος θα τεθεί σε ισχύ σε τρεις περίπου εβδομάδες και συγκεκριμένα στις 1 Μαρτίου 2020 και οι πολίτες μπορεί να χρησιμοποιήσουν πολλαπλών χρήσεων μη πλαστικές σακούλες προκειμένου να αποφύγουν την επιβάρυνση με 5 σεντς τη σακούλα.

 

Πηγή: https://www.anamniseis.net/forologika-kai-apografi-plithismou-sto-epikentro-tis-synelefsis-ton-idioktiton-akiniton/