Υπερήφανοι για την καταγωγή του οι μαθητές που τίμησαν οι Ιδιοκτήτες Ακινήτων (βίντεο)

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Η υπερηφάνεια για την καταγωγή τους και η αγάπη για την ομογένεια και την Ελλάδα βρέθηκαν στο επίκεντρο των εκθέσεων των μαθητών των Ελληνικών Απογευματινών Σχολείων της Νέας Υόρκης που βραβεύτηκαν από τον Σύλλογο Ελληνοαμερικανών Ιδιοκτητών Ακινήτων της Αστόριας, το δημοτικό συμβούλιο της Νέας Υόρκης καθώς επίσης και της Πολιτειακής Βουλής και Γερουσίας.

Η τελετή έλαβε χώρα κατά τη διάρκεια της τακτικής γενικής συνελεύσεως του Συλλόγου η οποία έλαβε χώρα το βράδυ της Τετάρτης, 5 Ιουνίου 2019 στα ιδιόκτητα γραφεία του Συλλόγου στην Αστόρια.

Στην τελετή παρέστη και ο δημοτικός σύμβουλος της Αστόριας Κώστας Κωνσταντινίδης ο οποίος αναφέρθηκε στα έργα πνοής που έχουν δρομολογηθεί είτε βρίσκονται στο στάδιο της υλοποίησης, μεταξύ των οποίων η επέκταση των κτιριακών εγκαταστάσεων του 85ου Δημοσίου Σχολείου, η ανέγερση πολυκατοικίας με 110 διαμερίσματα με προσιτό ενοίκιο για τους ηλικιωμένους, καθώς επίσης και χρηματοδότηση όλων των δημοτικών σχολείων της περιφέρειας με το ποσό των $50.000 για τον εξοπλισμό με έξυπνους πίνακες και με ηλεκτρονικούς υπολογιστές.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Γεώργιος Αλεξίου αναφέρθηκε στην τελετή και τόνισε ότι για 25συναπτά έτη απονέμουν βραβεία και υποτροφίες στους αριστούχους και ότι εφέτος προσέφεραν σε δέκα έξι μαθητές το συνολικό ποσό των 9.600 δολαρίων. Σε κάθε μαθητή προσέφεραν πιστοποιητικά, βραβεία, καθώς επίσης και επιταγές $300 από το ταμείο του Συλλόγου και άλλα $300 εκ μέρους του επιχειρηματία και ευεργέτη του Συλλόγου Γεωργίου Φακίρη.

Οι μαθήτριες Κατερίνα Φούντου και Κανέλλα Δαλιτσούρη από το Σχολείο του Γουάιτστόουν, , Ελένη Σφακιανού και Νικόλας Απέσος, από το σχολείο του Αγίου Δημητρίου Αστόριας, Σιμονίδης Καλπαξής, Τζοάνα Στεφανάκη, από το σχολείο του Αγίου Δημητρίου Τζαμέικας, Δημήτριος Διολίτσης και Μερσίνα Γαλιανού, από το σχολείο της Αγίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου, Διονυσία Φλοράτου και Ειρήνη Φυλακούρη, από το σχολείο της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στην Κορώνα, Μελπομένη Κοβορού και Μαρίνα Ναυπλιώτη από το σχολείο του Αγίου Δημητρίου στο Μέρικ, Δέσποινα Ανδριώτη, Αντώνης Σταθόπουλος, από το λύκειο Bryant High School και Ναταλία Κωνσταντίνου και Γιώργος Κούντης από το Σχολείο Στέφανος και Αρετή Τσερπέλη της κοινότητας του Αγίου Νικολάου στο Φλάσινγκ.

Σε πρώτο πλάνο ο Σιμονίδης Καλπαξής από το σχολείο του Αγίου Δημητρίου Τζαμέικας. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας

Μετά τη βράβευση των μαθητών μίλησαν η διευθύντρια του Ελληνικού Απογευματινού του Τιμίου Σταυρού στο Γουάιτστόουν Χριστίνα Μακρίδη, η διευθύντρια του Ελληνικού Απογευματινού Σχολείου του Αγίου Δημητρίου Αστόριας Αγγελική Αγκά, ο ιερατικός προϊστάμενος της κοινότητας του Αγίου Δημητρίου Τζαμέικας, π. Κωνσταντίνος Καλογρίδης, η δασκάλα Χρυσάνθη Μπάρδου από το Σχολείο της Μεταμορφώσεων του Σωτήρος, η διευθύντρια του Ελληνικού Απογευματινού Σχολείου «Στέφανος και Αρετή Τσερπέλη» Παναγιώτα Λιλικάκη και η Αννα Λεμονή, δασκάλα του ελληνικού προγράμματος του Λυκείο Bryant High School , o τέως διευθυντής του Απογευματινού Σχολείου του Αγίου Δημητρίου Αστόριας, καθώς επίσης και γονείς οι οποίοι εξέφρασαν την ευγνωμοσύνη τους για το ενδιαφέρον του Συλλόγου Ελληνοαμερικανών Ιδιοκτητών Ακινήτων της Αστόριας για την ελληνική παιδεία.

Τους μαθητές και τους δασκάλους συνεχάρη και ο επίτιμος πρόεδρος του Συλλόγου Γεώργιου Κίτσιος και τα άλλα στελέχη.

Η Ελένη Σφακιανού. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας
Ο Νικόλαος Απέσος. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας
Η Ναταλία Κωνσταντίνου. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας
Η Μερσύνα Γαλιανού. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας
Σε πρώτο πλάνο η Μελπωμένη Κοροβού. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας
Η Μαρίνα Ναυπλιώτη. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας
Η Κατερίνα Φούντου και η Κανέλλα Δαλιτσούρη. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας
Η Τζοάννα Στεφανάκη. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας
Η Ειρήνη Φυλακούρη. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας
Ο Γεώργιος Κουντής. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας
Η Διονυσία Φλοράτου. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας
Η Δέσποινα Ανδριώτη. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας
Ο Δημήτρης Διολίτσης. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας
Στην έδρα από αριστερά οι Κώστας Κωνσταντινίδης, Γεώργιος Κίτσιος, Γεώργιος Αλεξίου, Μαρία Μπότσιου και Nίκη Κόκκινου. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας
Στιγμιότυπο από την ομιλία του Αντώνη Σταθόπουλο. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας

 

Πηγή: https://www.anamniseis.net/yperifanoi-gia-tin-katagogi-tous-oi-mathites-poy-timisan-oi-idioktites-akiniton/