Τα προγράμματα της HANAC στο επίκεντρο της συνέλευσης των Ιδιοκτητών Ακινήτων

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Τα προγράμματα και οι υπηρεσίες της HANAC για τους ηλικιωμένους βρέθηκαν στο επίκεντρο της γενικής συνέλευσης του Συλλόγου Ελληνοαμερικανών Ιδιοκτητών Ακινήτων, η οποία συνήλθε το βράδυ της Τετάρτης, 1ης Μαϊου 2019, στα ιδιόκτητα γραφεία στην Αστόρια.

Η συνέλευση έλαβε χώρα τρεις μέρες μετά το Πάσχα και ο πρώην πρόεδρος της κοινότητας του Αγίου Δημητρίου Αστόριας Χάρης Κάλας έψαλε το Χριστός Ανέστη.

Ο επίτιμος πρόεδρος του Συλλόγου, Γεώργιος Κίτσιος, ο οποίος διεύθυνε και τη συνεδρίαση καλωσόρισε τους προσκεκλημένους και τόνισε ότι η εν λόγω συνέλευση είναι αφιερωμένη στα προγράμματα που αφορούν τους ιδιοκτήτες ακινήτων καθώς επίσης και τους ηλικιωμένους.

Η διευθύντρια του πρώτου γεωγραφικού διαμερίσματος του Κουίνς, Φλόρενς Κουλούρη έκανε μια σύντομη αναδρομή στο ρόλο και στις αρμοδιότητες του “Community Board 1” και τόνισε ότι προσπαθούν να διευκολύνουν τους Αστοριείς που αντιμετωπίζουν προβλήματα στις επικοινωνίες τους με τις υπηρεσίες του δήμου της Νέας Υόρκης.

Στιγμιότυπο από την ομιλία της Νίκης Κοκκινάκη. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας

Εκτενή αναφορά έκανε και στις προσπάθειες που καταβάλλουν για την βελτίωση της ποιότητας ζωής και των υπηρεσιών που παρέχει ο δήμος της Νέας Υόρκης.

Η Νίκη Κοκκινάκη η οποία εκπροσώπησε τον δημοτικό σύμβουλο της Αστόριας, Κώστα Κωνσταντινίδη αναφέρθηκε στα εν εξελίξει έργα στο Πάρκο της Αστόριας και τόνισε ότι οι εργασίες στο γήπεδο υπολογίζεται να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι την ερχόμενη άνοιξη.

Εκτενή αναφορά έγινε και στο ναυάγιο της επένδυσης της Amazon στο Λονγκ Αϊλαντ Σίτι. Ο επίτιμος πρόεδρος Γεώργιος Κίτσιος επεσήμανε ότι είναι άκρως περίεργη η σιωπή του δημάρχου Μπιλ Ντε Μπλάσιο και του κυβερνήτη Άντριου Κουόμο. Τόνισε επίσης ότι θα προσπαθήσουν να έρθουν σε επαφή με τα γραφεία τους προκειμένου να μάθουν εάν γίνονται διαπραγματεύσεις μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.

Γενική άποψη της αίθουσας. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Η νέα εκτελεστική διευθύντρια της HANAC Στέιση Μπλιάγος (Stacy Bliagos) έκανε μια σύντομη αναδρομή στην πορεία του οργανισμού από της ιδρύσεώς του το 1972 μέχρι και σήμερα και στις υπηρεσίες που παρέχουν μηδενός εξαιρουμένου σε όλους τους κατοίκους του δήμου της Νέας Υόρκης.

Εκτενή αναφορά έκανε και στις πολυκατοικίες για ηλικιωμένους που έχουν χτιστεί από το 1993 μέχρι και σήμερα και τόνισε ότι έχουν ήδη ανεγείρει πέντε και προετοιμάζονται να ανεγείρουν άλλα ένα νέο συγκρότημα με 220 διαμερίσματα στην κομητεία του Ουέσττσέστερ.

Η ομογενής αναφέρθηκε και στη διαδικασία επιλογής των ενοίκων και τόνισε ότι δε μπορεί να γίνουν διακρίσεις και ότι οι ένοικοι επιλέγονται με αυστηρά κριτήρια και με λοταρία.

Ο διευθυντής προγραμμάτων της HANAC, Νίκος Νικολαϊδης επεσήμανε ότι εργάζεται στον εν λόγω οργανισμό για 38 χρόνια και ότι παρέχουν πολλές υπηρεσίες και το πιο σημαντικό έχουν προγράμματα τόσο για τους έφηβους και τους νέους, όσο και για τους ηλικιωμένους.

Οι ομογενείς ενώ παρακολουθούν με ενδιαφέρον την ενημέρωση. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Εκτενή αναφορά έκανε και στα θερινά προγράμματα απασχόλησης των νέων, καθώς επίσης και στα προγράμματα για ιδιοκτήτες ακινήτων από ένα έως και πέντε διαμερισμάτων.

Η επόμενη γενική συνέλευση, όπως επεσήμανε ο κ. Κίτσιος, είναι αφιερωμένη στη νέα γενιά και θα απονεμηθούν υποτροφίες.

 

Πηγή: https://www.anamniseis.net/ta-programmata-tis-hanac-sto-epikentro-tis-sineleysis-ton-idioktiton-akiniton/