Προγραμματισμός κληρονομιάς και Γεύμα Ευχαριστιών Ιδιοκτητών Ακινήτων της Αστόριας (βίντεο)

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Ο προγραμματισμός κληρονομιάς και η νομοθεσία για τα ενοικιαζόμενα διαμερίσματα βρέθηκαν για μια ακόμη φορά στο επίκεντρο της γενικής συνέλευσης του Συλλόγου Ελληνοαμερικανών Ιδιοκτητών Ακινήτων, που έλαβε χώρα το βράδυ της Τετάρτης, στα ιδιόκτητα γραφεία στην Αστόρια.

Η γενική συνέλευση έλαβε χώρα τρεις περίπου εβδομάδες πριν το καθιερωμένο Γεύμα των Ευχαριστιών και τη διανομή γαλοπούλων και έτοιμων γευμάτων σε άπορες οικογένειες και τόσο ο πρόεδρος του Συλλόγου Γεώργιος Αλεξίου, όσο και ο επίτιμος πρόεδρος Γεώργιος Κίτσιος εξέφρασαν την ευγνωμοσύνη για τις δεκάδες των ομογενών που προσέφεραν ήδη συνολικά τις τριάντα δύο πρώτες χιλιάδες δολάρια και κάλεσαν τους ομογενείς να προσφέρουν τον οβολό τους ούτως ώστε να ξεπεράσουν τον στόχο των σαράντα χιλιάδων δολαρίων.

Στην εκδήλωση παρέστησαν ο δημοτικός σύμβουλος της Αστόριας Κώστας Κωνσταντινίδης, ο οποίος θα διεκδικήσει το αξίωμα του προέδρου του Κουίνς στις ειδικές εκλογές που αναμένεται να λάβουν χώρα σε τρεις περίπου μήνες, καθώς επίσης και ο ομογενής υποψήφιος πολιτειακός βουλευτής του Μπέι Ριτζ του Μπρούκλιν και το Στάτεν Αϊλαντ Μιχάλης Ταννούσης.

Ο κ. Κωνσταντινίδης συνεχάρη τους ιδιοκτήτες ακινήτων για το ενδιαφέρον τους και την αγάπη για τους ελάχιστα τυχερούς και τους διαβεβαίωσε ότι θα προσφέρει τον οβολό του για το Γεύμα των Ευχαριστιών το οποίο θα παρατεθεί στις το μεσημέρι της 28ης Νοεμβρίου 2019 και ότι θα συμμετάσχει και ότι όπως και τα προηγούμενα χρόνια θα βοηθήσει στα σερβιρίσματα.

Ο κ. Κωνσταντινίδης αναφέρθηκε στα εν εξελίξει έργα στο Πάρκο της Αστόριας και τόνισε ότι το γήπεδο ποδοσφαίρου ολοκληρώθηκε έξι μήνες νωρίτερα και τώρα πλέον τα παιδιά έχουν τον δικό τους χώρο στον οποίο θα αθλούνται.

Ο Μιχάλης Ταννούσης, όπως έγραψαν οι «Αναμνήσεις», ανήκει στη νεότερη γενιά των Κυπρίων της Αμερικής και αποδίδει ιδιαίτερη σημασία στην Αστόρια, τη Μέκκα του Ελληνισμού της Νέας Υόρκης.

Από αριστερά διακρίνονται οι Γεώργιος Αλεξίου, Μαρία Μπότσιου, Μιχάλης Ταννούσης, Τιμολέων Κόκκινος και Ντίνος Ράλλης. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Η δικηγόρος Κωνσταντίνα Παπαγεωργίου αναφέρθηκε στα κληρονομικά ζητήματα καθώς επίσης στις διαθήκες και στους κανόνες που σχετίζονται με την μεταβίβαση των περιουσιακών στοιχείων, τις διαθήκες και την παραδοχή κληρονομιάς.

Η διευθύντρια διακοινοτικών σχέσεων του νοσοκομείου Mount Sinai Queens, Ανα Ροντρίγκεζ (Ana Rodriguez) αναφέρθηκε στην πρόσφατη δωρεά του Ιδρύματος Νιάρχου και στα εκπαιδευτικά προγράμματα του Νοσοκομείου.

Γενική άποψη από τη γενική συνέλευση του Συλλόγου Ελληνοαμερικανών Ιδιοκτητών Ακινήτων της Αστόριας Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Από αριστερά διακρίνονται οι Γεώργιος Κίτσιος (επίτιμος πρόεδρος), Γεώργιος Αλεξίου (πρόεδρος) και η Μαρία Μπότσιου ενώ διαβάζει τα πρακτικά Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

 

Πηγή:  https://www.anamniseis.net/programmatismos-klironomias-kai-geyma-eyxaristion-idioktiton-akiniton-tis-astorias/