Ορκωμοσία ΔΣ Συλλόγου Ε/Α Ιδιοκτητών Ακινήτων και απονομή υποτροφιών (βίντεο)

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Αισιόδοξα μηνύματα για το μέλλον του Συλλόγου Ελληνοαμερικανών Ιδιοκτητών Ακινήτων της Αστόριας,  καθώς επίσης και της ομογένειας εξέπεμψε η πρώτη γενική συνέλευση του νέου έτους, η οποία συνήλθε το βράδυ της Τετάρτης, 9 Ιανουαρίου 2019, στα ιδιόκτητα γραφεία του Συλλόγου. Κι αυτό διότι κατάφεραν να συνδυάσουν την κοπή της βασιλόπιτας με την ορκωμοσία του νέου συμβουλίου και την απονομή υποτροφιών σε ομογενείς που φοιτούν σε διάφορα πανεπιστήμια των ΗΠΑ.

Στην εκδήλωση παρέστη και ο Επίσκοπος Μηδείας, κ. Απόστολος, ο οποίος ανέπεμψε την προσευχή, ευλόγησε τη βασιλόπιτα και όρκισε τη νέα ηγεσία. Ο κ. Απόστολος μετέφερε τις ευλογίες του Αρχιεπισκόπου Αμερικής Δημητρίου και εξέφρασε την ικανοποίησή του που μετά από επτά χρόνια βρίσκεται και πάλι σε εκδήλωση του δυναμικού συλλόγου.

[su_youtube_advanced url=”https://www.youtube.com/watch?v=EuuillPMzvE&feature=youtu.be” width= https=”yes”]

Ο πρόεδρος του Συλλόγου, Γεώργιος Αλεξίου, αναφέρθηκε στο θεσμό των υποτροφιών και τόνισε ότι ο Σύλλογος απονέμει υποτροφίες δύο φορές το χρόνο και συγκεκριμένα τον Ιανουάριο σε ομογενείς φοιτητές και τον Ιούνιο σε δύο μαθητές από κάθε απογευματινό σχολείο της Νέας Υόρκης.

«Στους φοιτητές οι υποτροφίες ανέρχονται σε $1.000 εκάστης και των μαθητών στα $500 εκάστης» επεσήμανε ο κ. Αλεξίου υπενθυμίζοντας ότι το ήμισυ των χρημάτων προέρχονται από το Ταμείο του Συλλόγου, ενώ τα υπόλοιπα καταβάλλονται από τον επιχειρηματία και ευεργέτη του Συλλόγου Τζορτζ Φακίρη.

Ο επίτιμος πρόεδρος Γεώργιος Κίτσιος εξέφρασε την ικανοποίησή του για τις επιδόσεις των μαθητών και τόνισε ότι ο Σύλλογος πέραν της υποτροφίας παρέχει φύλλο επαίνου και ότι οι ομογενείς πολιτικοί Μιχάλης Γιάνναρης, Αραβέλλα Σιμωτά και Κώστας Κωνσταντινίδης απονέμουν πιστοποιητικά εκ μέρους της πολιτειακής γερουσίας, της πολιτειακής βουλής και του δημοτικού συμβουλίου, αντίστοιχα.

Το προεδρείο και οι φοιτητές που βραβεύτηκαν.

Αμέσως μετά απονεμήθηκαν οι υποτροφίες στους φοιτητές Ζωή Καβούρη (Zoe Kavouris – St. John’s University), Εμμανουήλ Κουλιανίδη (Emanuel A. Coulianidis – Villanova University),Γαρβιήλ Κυριακίδη (Gabriel Kyriakidis – Umass Boston), Κωνσταντίνα Παπαμανώλη (Constantina Papamanolis – Long Island University Brooklyn), Ανδριανή Χριστοδουλάκη (Andrianie Christodoulakis – Syracuse University), Αίμιλυ Φιλίππου (Emily Philippou – Queens College), Κυριακή Γελαλή (Kiriaki Gelalis – Borough of Manhattan Community College), Κατερίνα Λαμπροπούλου (Katerina B. Lampropoulos – Fordham University), Γεώργιος – Αριστοτέλης Κωστίδης (George Aristotelis Costidis – University of Pennsylvania), Πάρις Πουλικίδη (Paressa Poulikidis – Fashion Institute of Technology) και Ειρήνη Πανικίδη (Irene Panikidis – CUNY’s Baruch College, Zicklin School of Business).

Οι φοιτητές εξέπληξαν το ακροατήριο με την αγάπη τους για την ομογένεια και την Ελλάδα. Αν και οι ομιλίες διέφεραν η μία από την άλλη ως το περιεχόμενό τους, εν τούτοις κόμιζαν ένα κοινό μήνυμα την υπερηφάνειά τους για την ελληνική καταγωγή, για τον πολιτισμό, τις αξίες και τα ιδεώδη του ελληνισμού.

Ο πρώην πρόεδρος της επιτροπής παρελάσεως Ντίνος Ράλλης συνεχάρη το Σύλλογο που για πάνω από δύο δεκαετίες προσφέρει υποτροφίες και επιβραβεύει την αριστεία.

Οι ομογενείς ενώ παρακολουθούν την ορκωμοσία.

Ο πρώην πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης Νίκος Διαμαντίδης συνεχάρη τους φοιτητές και τους γονείς του και υπενθύμισε ότι η παιδεία και η διδασκαλία της ελληνική γλώσσας ξεκινούν από το σπίτι.

Ο γραμματέας της Ομοσπονδίας Ελληνοαμερικανών Εκπαιδευτικών Τιμολέων Κόκκινος επεσήμανε ότι συγκινήθηκε και εντυπωσιάστηκε από τις ομιλίες των φοιτητών και προέτρεψε τους φοιτητές να έχουν πάντα στην καρδιά τους την Ελλάδα και να τους καθοδηγεί σε κάθε τους βήμα.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Αμοργού και Νήσων Νίκος Γαβαλάς συνεχάρη τους φοιτητές και τους γονείς και εξέφρασε την ικανοποίησή του για την επιστροφή του Επισκόπου Μηδείας Αποστόλου στους κόλπους της ομογένειας της Νέας Υόρκης.

Ο πρόεδρος του Κέντρου Ελληνικού Πολιτισμού Ηρακλής Κρεμμύδας επεσήμανε ότι είναι η πρώτη φορά που συμμετέχει σε εκδήλωση του Συλλόγου και ότι τέτοιου είδους εκδηλώσεις αποτελούν μια πραγματική όαση.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στο ρόλο της γλώσσας και του πολιτισμού και εστίασε την προσοχή του στην επικείμενη συναυλία του KEP με τον Θοδωρή Κοτονιά, η οποία θα λάβει χώρα στις 6 Απριλίου 2019 στη σκηνή του «Frank Sinatra School of Arts» στην Αστόρια και η οποία είναι αφιερωμένη στη δημοτική παράδοση,

Ο γραμματέας του Συλλόγου Κρητών «Ομόνοια» Μανώλης Χριστοδουλάκης εξέφρασε την ικανοποίησή του για το έργο του Συλλόγου και τους συνεχάρη για την απόφασή τους να βραβεύσουν τους φοιτητές και τους μαθητές.

Η φιλόλογος Εμμανουηλία Παπαμανόλη συνεχάρη την ηγεσία του Συλλόγου για την αφοσίωσή τους στην παιδεία και τόνισε ότι πολλά παιδιά δεν είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν την Ελλάδα και ότι παρά ταύτα αγαπούν την Ελλάδα όπως και τα άλλα παιδιά.

Γενική άποψη της αίθουσας.

Η Κατερίνα και ο Δημοσθένης Λαμπρόπουλος επεσήμαναν ότι και τα δύο παιδιά τους βραβεύτηκαν από το Σύλλογο και ότι ο γιος τους Θεόδωρος δεν ξεχνά διότι οι υποτροφίες έχουν μεγάλες αξίες.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Γεώργιος Αλεξίου αναφέρθηκε στο 29ο Γεύμα των Ευχαριστιών και τόνισε ότι διένειμαν 536 γαλοπούλες και πάνω από 2400 μερίδες φαγητού σε Αστοριείς που έχουν ανάγκη.

Η γραμματέας του Συλλόγου Μαρία Μπότσιου ανέγνωσε τρεις ευχαριστήριες κάρτες που έλαβαν πρόσφατα από ηλικιωμένους της Αστόριας που ευεργετήθηκαν από την αγάπη και τη γενναιοδωρία των Ιδιοκτητών Ακινήτων.

Αμέσως μετά έγινε η κλήρωση του φλουριού της πίτας το οποίο κέρδισε η Μαρίσα Κωστίδη.

 

Πηγή: https://www.anamniseis.net/orkomosia-aponomi-ypotrofion-homeowners-association-astoria/