Οι υπηρεσίες και τα προγράμματα της HANAC στο επίκεντρο της ΓΣ των Ιδιοκτητών Ακινήτων (βίντεο)

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Ο απολογισμός του 30ού Γεύματος των Ευχαριστιών, καθώς επίσης τα προγράμματα και οι υπηρεσίες που παρέχει η HANAC στους ηλικιωμένους και στους ιδιοκτήτες ακινήτων βρέθηκαν στο επίκεντρο της γενικής συνέλευσης του Συλλόγου Ελληνοαμερικανών Ιδιοκτητών Ακινήτων της Αστόριας που έλαβε χώρα το βράδυ της Τετάρτης, 4 Δεκεμβρίου 2019, στα ιδιόκτητα γραφεία του Συλλόγου στην Αστόρια.

Πρόκειται για την τελευταία γενική συνέλευση του έτους που έλαβε χώρα μία περίπου εβδομάδα μετά την Γιορτή των Ευχαριστιών και στα πρόσωπα τόσο των στελεχών όσο και των μελών του συλλόγου διέκρινε κανείς τη χαρά και την ικανοποίηση που πηγάζουν από την εκπλήρωση ενός επί πλέον άθλου.

Ο επίτιμος πρόεδρος του Συλλόγου Γεώργιος Κίτσιος εξέφρασε την ικανοποίησή του για την επιτυχία του Γεύματος και την ευγνωμοσύνη των ομογενών για τη γενναιοδωρία τους.

«Σε σύντομο χρονικό διάστημα καταφέραμε να συγκεντρώσουμε σαράντα περίπου χιλιάδες δολάρια και να παράσχουμε τη δυνατότητα σε άπορες οικογένειες, σε απόμαχους της ζωής και σε αυτούς που είναι καθηλωμένοι στο σπίτι τους να περάσουν ευχάριστα την μεγάλη ετούτη γιορτή του έθνους», επεσήμανε ο κ. Κίτσιος, υπενθυμίζοντας ότι για μια ακόμη φορά τους τίμησε με την παρουσία και ο Αρχιεπίσκοπος πρώην Αμερικής Δημήτριος.

Ο κ. Δημήτριος, όπως έγραψαν οι «Αναμνήσεις» βραβεύτηκε κατά τη διάρκεια του Γεύματος και επαίνεσε τους ηγέτες, τους δωρητές και τους εθελοντές για το φιλανθρωπικό τους έργο και για την αγάπη τους για τον συνάνθρωπο.

Και δεν αρκέστηκε μόνο με αυτό, αλλά ανταπέδωσε δωρίζοντας το τελευταίο του βιβλίο.

Από αριστερά διακρίνονται οι Φερνάντο Καμπρέρα, Σοφία Παγιάγ, Στέιση Μπιάγκο, Γεώργιος Κίτσιος, Γεώργιος Αλεξίου και Μαρία Μπότσιου. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Γεώργιος Αλεξίου αναφέρθηκε στους δωρητές και στους ευεργέτες του δείπνου και τόνισε ότι ο έρανος ξεκινάει νωρίς και ότι προσφέρουν περισσότερα χρήματα από τη μία χρονιά στην άλλη.

Ο κ. Αλεξίου επεσήμανε ότι την προηγούμενη Πέμπτη προσέφεραν πάνω από δύο χιλιάδες μερίδες φαγητού και ότι από τη Δευτέρα μέχρι και την Ημέρα των Ευχαριστιών προσέφεραν 538 γαλοπούλες και εκατοντάδες πακέτα φαγητού.

Αναφερόμενος στο Γεύμα επεσήμανε ότι πολλοί από τους συνδαιτυμόνες ήταν ομογενείς οι οποίοι βρίσκουν μια ζεστή γωνιά και ανοικτές αγκάλες και απολαμβάνουν τη γαλοπούλα και το κρασάκι με τη συνοδεία των κιθαρωδών Σεραφείμ Λάζου και Τάσου Παπαϊωάννου.

Στιγμιίοτυπο από την ομιλία του προέδρου της Διοικούσας Επιτροπής της Πλατείας Αθηνών Γιώργος Ντέλης. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Στη συνέχεια η Στέισι Μπλιάγου και η Σοφία Παγιάγ ενημέρωσαν τους ομογενείς για τα προγράμματα της HANAK για τους ιδιοκτήτες ακινήτων και όχι μόνο.

Η δημοτικός σύμβουλος του Μπρόνξ Φερνάντο Καμπρέρα, ο οποίος στις προκριματικές εκλογές του Δημοκρατικού Κόμματος θα διεκδικήσει το χρίσμα του υποψήφιου ομοσπονδιακού βουλευτή του Δημοκρατικού Κόμματος για την 14η εκλογική περιφέρεια που περιλαμβάνει μεγάλες περιοχές του Κουίνς και του Μπρονξ εξέφρασε τον θαυμασμό του για το έργο του Συλλόγου Ελληνοαμερικανών Ιδιοκτητών Ακινήτων της Αστόριας και μεταξύ άλλων τόνισε ότι έμεινε έκπληκτος από το Γεύμα των Ευχαριστιών που συμμετείχε για πρώτη φορά.

Από αριστερά διακρίνονται οι Φερνάντο Καμπρέρα, Γεώργιος Κίτσιος, Γεώργιος Αλεξίου και Μαρία Μπότσιου. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Από αριστερά διακρίνονται οι Γιώργος Ζούβελος, Φερνάντο Καμπρέρα, Σοφία Παγιάγ, Στέιση Μπιάγκο, Γεώργιος Κίτσιος, Γεώργιος Αλεξίου και Μαρία Μπότσιου. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.