Με ορκωμοσία και διαλέξεις η αυλαία των συνελεύσεων των Ιδιοκτητών Ακινήτων για το 2023

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Εορταστικό, πανηγυρικό και διδακτικό χαρακτήρα είχε η πρώτη γενική συνέλευση του Συλλόγου Ελληνοαμερικανών Ιδιοκτητών Ακινήτων της Αστόριας για το έτος 2023, η οποία έλαβε χώρα το βράδυ της Τετάρτης 11ης Ιανουαρίου 2023 στα ιδιόκτητα γραφεία του Συλλόγου στην Αστόρια.

Στην γενική συνέλευση παρέστη και ο ιερατικός προϊστάμενος της κοινότητας του Αγίου Δημητρίου της Αστόριας, π. Ανάργυρος Σταυρόπουλος, ο οποίος ανέπεμψε την προσευχή, ευλόγησε και έκοψε την Βασιλόπιτα και συνάμα τέλεσε και την ορκωμοσία του νέου Συμβουλίου που εκλέχτηκε τον Νοέμβριο του 2022 και η θητεία του είναι διετής. Παρέστη επίσης και ο ευεργέτης του Συλλόγου, Γεώργιος Φακίρης.

Τους παρισταμένους καλωσόρισε ο απερχόμενος πρόεδρος Γεώργιος Αλεξίου, ο οποίος στο εξής αναλαμβάνει το αξίωμα του επιτίμου προέδρου του Συλλόγου και ο οποίος αναφέρθηκε στη 44ετή ανοδική πορεία του Συλλόγου.

Από αριστερά διακρίνονται οι Ντίνος Ράλλης, Δρ. Γεώργιος Σύρος, Γεώργιος Κίτσιος, π. Ανάργυρος Σταυρόπουλος, Γεώργιος Αλεξίου, Μαρία Σταυροπούλου, Μαρία Μπότσιου και Γεώργιος Φακίρης. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Γεώργιος Κίτσιος αναφέρθηκε στους στόχους του νέου συμβουλίου και παρουσίασε το προεδρείο για την διετία 2023 – 2004, το οποίο απαρτίζεται από τους Μπιλ Μανωλόπουλο, α’ αντιπρόεδρο, Γιάννη Μουταφτσή, β’ αντιπρόεδρο, Μαρία Σταυροπούλου, γραμματέα πρακτικών, Ειρήνη Σταθάτου – Βασιλάκου, γραμματέα αλληλογραφίας, Μάικ Αράπη, ταμία και Σταύρο Ζιώγκα βοηθό ταμία και τους συμβούλους.

Στην συνέλευση παρέστησαν και οι Αστυνομικοί του 114ου Αστυνομικού Τμήματος της Αστόριας, οι οποίοι κάλεσαν τους ιδιοκτήτες των καταστημάτων με είδη καπνιστού και ατμιστού (Smoke and Vape Shop) να λάβουν επιπρόσθετα μέτρα ασφαλείας, καθώς τις τελευταίες εβδομάδες έχουν αυξηθεί οι ληστείες.

Ιατρική διάλεξη

Ο Σύλλογος Ελληνοαμερικανών Ιδιοκτητών Ακινήτων τουλάχιστον μια φορά τον χρόνο διοργανώνει ιατρικές διαλέξεις. Το βράδυ της Τετάρτης την σκυτάλη των διαλέξεων για το 2023 ανέλαβαν οι Δρ. Γεώργιος Ντάγκας και Δρ. Γεώργιος Σύρος, οι οποίοι πρόσφατα μετέβησαν στο Φανάρι, όπου έλαβαν δια χειρός του ιδίου του Πατριάρχη, κ.κ. Βαρθολομαίου τα οφίκια του Τάγματος των Αρχόντων του Αποστόλου Ανδρέου του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Όι Αστυνομικοί του 114ου Τμήματος της Αστόριας. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Ο Δρ. Γεώργιος Ντάγκας είναι καθηγητής στην Ιατρική Σχολή «Mount Sinai School of Medicine» και διευθυντής Καρδιαγγειακής Καινοτομίας στο «The Zena and Michael A. Weiner Cardiovascular Institute», ενώ ο Δρ. Γεώργιος Σύρος είναι διευθυντής του τμήματος Αρρυθμιών του Νοσοκομείου «Mount Sinai» και επίκουρος καθηγητής στην εν λόγω Ιατρική Σχολή.

Αμφότεροι συμμετείχαν στην ομάδα του Καρδιαγγειακού Τμήματος του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου «Mount Sinai» που ανέλαβε την αγγειοπλαστική παρέμβαση στον Οικουμενικό Πατριάρχη, κ. Βαρθολομαίο.

Οι διαλέξεις τους εστιάστηκαν στην πρόληψη και διάγνωση σε πρώιμα στάδια των καρδιαγγειακών παθήσεων και στις νέες μεθόδους αντιμετώπισης των αρρυθμιών και άλλων αγγειακών παθήσεων.

Ο Δρ, Γεώργιος Ντάγκας, καθήμενος και ο Δρ. Γεώργιος Σύρος. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Από αριστερά διακρίνονται οι Γεώργιος Κίτσιος, π. Ανάργυρος Σταυρόπουλος, Γεώργιος Αλεξίου, Μαρία Σταυροπούλου, Μαρία Μπότσιου και Ειρήνη Σταθάτου – Βασιλάτου. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Στιγμιότυπο από την προσφώνηση του επιτίμου προέδρου Γεωργίου Αλεξίου. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Από αριστερά διακρίνονται οι Αργύρης Αργειτάκος, π. Ανάργυρος Σταυρόπουλος, Δρ. Γεώργιος Ντάγκας, Γεώργιος Κίτσιος και ο εισηγητής Δρ. Γεώργιος Σύρος. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.