Η γενική συνέλευση των Ιδιοκτητών Ακινήτων το πρώτο «θύμα» του κορωνοϊού στην Αστόρια

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Ακυρώθηκε λόγω του κινδύνου εξάπλωσης του κορωνοϊού η προγραμματισμένη για σήμερα Τετάρτη, 4 Μαρτίου 2020, καθιερωμένη γενική συνέλευση του Συλλόγου Ελληνοαμερικανών Ακινήτων η οποία ήταν αφιερωμένη «στην Θεραπεία των Kαρδιακών Παθήσεων και στην Φροντίδα Εγκεφαλικού Επεισοδίου στο νοσοκομείο Mount Sinai Queens».

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Γεώργιος Αλεξίου κατά τη διάρκεια της επικοινωνίας με τις «Αναμνήσεις» επεσήμανε ότι χθες, Τρίτη, το απόγευμα επικοινώνησε η συντονίστρια της εκδήλωσης εκ μέρους του νοσοκομείου Mount Sinai Queens και τους ανακοίνωσε την απόφαση της ηγεσίας του νοσοκομείου να ακυρώσουν λόγω του κινδύνου εξάπλωσης του κορωνοϊού τη συμμετοχή των ιατρών στη συνέλευση.

«Είμαι πάρα πολύ στενοχωρημένος, διότι είναι η πρώτη φορά στην ιστορία του Συλλόγου μας που υποχρεωνόμαστε να ακυρώσουμε μια προγραμματισμένη συγκέντρωση για ιατρικούς λόγους», επεσήμανε ο κ. Αλεξίου διευκρινίζοντας ότι στο παρελθόν υποχρεώθηκαν μερικές φορές να ακυρώσουν τις συγκεντρώσεις μόνο λόγω της χιονοθύελλας.

Στο στιγμιότυπο από πρόσφατη γενική συνέλευση, σε πρώτο πλάνο διακρίνεται ο Γιώργος Σταυρουλάκης, ο οποίος συνεχάρη τους μαθητές. Φωτογραφία: Αρχείο Αναμνήσεων / Δημήτρη Τσάκα.

Ερωτηθείς για το θέμα της επικείμενης γενικής συνέλευσης ο κ. Αλεξίου επεσήμανε ότι η ακύρωση της εν λόγω συνέλευσης άλλαξε τα δεδομένα και ότι στην επικείμενη σύσκεψη του Διοικητικού Συμβουλίου θα αποφασίσουν για τα περαιτέρω.

Λαμβάνουν τα μέτρα

Η Νέα Υόρκη και κατ’ επέκταση η Αμερική μέχρι και χθες φαινόταν ότι δε θα ακολουθούσε τις κυβερνήσεις της Ελλάδας και άλλων ευρωπαϊκών χωρών που διέταξαν την ακύρωση όλων των κοινωνικών εκδηλώσεων, συμπεριλαμβανομένων και των καρναβαλικών.

Ωστόσο μεγάλες εταιρείες αποφάσισαν για προληπτικούς λόγους να ακυρώσουν όλα τα ταξίδια των επιτελικών στελεχών τους και να επιτρέψουν μόνο τα επείγοντα.

Ο φόβος του κορωνοϊού έχει αλλάξει τα δεδομένα και στην τουριστική βιομηχανία του Μανχάταν και άλλων περιοχών. Πολλοί από τους πελάτες επικαλούμενοι τον κορωνοϊό ακύρωσαν τις κρατήσεις και αρκετά ξενοδοχεία προέβησαν σε μείωση του προσωπικού και απόλυση των εποχικών εργαζομένων.

Αρκετά εστιατόρια και κυρίως τα κινέζικα και τα κορεάτικα μετρούν ήδη τις απώλειές τους, διότι πολλοί από τους πελάτες των εστιατορίων και των ντάινερ είτε είναι ηλικιωμένοι, είτε ανήκουν στην κατηγορία των ευπαθών ομάδων του πληθυσμού.