Απονομή υποτροφιών και κοπή πίτας Συλλόγου Ιδιοκτητών Ακινήτων της Αστόριας (βίντεο)

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Αισιόδοξα μηνύματα για το μέλλον της ομογένειας εξέπεμψε η πρώτη γενική συνέλευση του νέου έτους του Συλλόγου Ελληνοαμερικανών Ιδιοκτητών Ακινήτων της Αστόριας, η οποία συνήλθε το βράδυ της Τετάρτης, 8 Ιανουαρίου 2020, στα ιδιόκτητα γραφεία του Συλλόγου. Κι αυτό διότι η ηγεσία του Συλλόγου κατάφερε για μια ακόμη φορά να συνδυάσει την αναβίωση του εθίματος για την κοπή της βασιλόπιτας με την απονομή υποτροφιών σε αριστούχους ομογενείς που φοιτούν σε διάφορα πανεπιστήμια των ΗΠΑ.

Στην εκδήλωση παρέστη και ο ιερατικός προϊστάμενος της κοινότητας του Αγίου Δημητρίου της Αστόριας, π. Νεκτάριος Παπαζαφειρόπουλος, ο οποίος ανέπεμψε την προσευχή, ευλόγησε τη βασιλόπιτα και συνεχάρη τον Σύλλογο για το ενδιαφέρον τους για τη νέα γενιά των ομογενών.

Μετά την ανάγνωση των πρακτικών από την γραμματέα Μαρία Μπότσιου, ο πρόεδρος του Συλλόγου Γεώργιος Αλεξίου, καλωσόρισε τους φοιτητές και τους γονείς του και ευχήθηκε καλή χρονιά. Στη συνέχεια ανέγνωσε την επιστολή του επιτίμου προέδρου Γεωργίου Κίτσιου που δεν μπόρεσε να παραστεί στην εκδήλωση, καθώς επίσης και την ευχαριστήρια επιστολή του Αρχιεπισκόπου πρώην Αμερικής, κ. Δημητρίου.

Ο κ. Δημήτριος συνεχάρη τα στελέχη και τα μέλη του Συλλόγου για το κοινωνικό και φιλανθρωπικό έργο καθώς επίσης και για το Γεύμα των Ευχαριστιών του 2019, όπου όπως έγραψαν οι «Αναμνήσεις» οι ιδιοκτήτες ακινήτων απένειμαν τιμητική πλακέτα στον Αρχιεπίσκοπο γιατί στα είκοσι χρόνια της ποιμαντορίας του συμμετείχε αδιαλείπτως στα εν λόγω γεύματα.

Αμέσως μετά απένειμαν τα πιστοποιητικά και τις υποτροφίες αξίας $1.000 εκάστου τα οποία προέρχονται $500 από το ταμείο του Συλλόγου και τα άλλα $500 από τον ευεργέτη του Συλλόγου Γεώργιο Φακίρη.

Οι υποτροφίες απονεμήθηκαν στους Θεοδώρα Κατσαρού (Theodora Katsarou, Stony Brook University), Γεωργία Μ. Ζαχαρία (Georgia M. Zaharias, St. John’s University), Μιχάλη Κυριακίδη (Michael Kyriakidis, University of Massachusetts), Τζον Μετηκίδης (John Metekidis, Harvard University), Μαρίνα Σκούρου (Marina Skouros, St. John’s University), Χριστίνα Μπογδάνη (Christina Bogdani, Stony Brook University), Εμμανουήλ Φεγγάρος (Emanuel Feggaros, St. John’s University), Ευανθία Λιάντρη (Evanthia Liandris, Long Island University Brooklyn), Ιουλία Κοκκόση (Julia Kokkosis, Long Island University), Αγγελική Τζάνου (Angeliki Tzanou, Saint John’s University) και Δήμο Πεφάνη.

Από αριστερά διακρίνονται οι π. Νεκτάριος Παπαζαφειρόπουλος, Γεώργιος Αλεξίου, Μαρία Μπότσιου, Μάικ Αράπης και Γεώργιος Φακίρης. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Οι μαθητές εξέπληξαν τα μέλη και τα στελέχη με τις ομιλίες τους και στις δύο γλώσσες και την υπερηφάνειά τους για την ελληνική καταγωγή.

Χαιρετισμούς απηύθυναν οι εκπρόσωποι των ομογενειακών φορέων που παρέστησαν στην εκδήλωση.

Αμέσως μετά ο π. Νεκτάριος Παπαζαφειρόπουλος έκοψε τη βασιλόπιτα και η χρυσή λύρα έπεσε στον ευεργέτη του Συλλόγου, Γεώργιο Φακίρη.

Σε πρώτο πλάνο διακρίνονται οι Χάρης Κάλας, Γιώργος Σταυρουλάκης, Γιάννης Μήλας και Πέτρος Σταθάτος. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Στιγμιότυπο από την ομιλία του προέδρου Γεωργίου Αλεξίου. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Από αριστερά διακρίνονται οι π. Νεκτάριος Παπαζαφειρόπουλος, Γεώργιος Αλεξίου, Μαρία Μπότσιου και Μάικ Αράπης. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Στιγμιότυπο από την ομιλία της Θεοδώρας Κατσαρού. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Στγμιότυπο από την απονομή υποτροφιών. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Στιγμιότυπο από την ομιλία της Ιουλίας Κατσαρού, Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Στιγμιότυπο από την ομιλία της Γρηγορίας Καματερού, η οποία έλαβε το βραβείο της κόρης της. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Στιγμιότυπο από την ομιλία του Δήμου Πεφάνη. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Στιγμιότυπο από την προσφώνηση του Ντίνου Ράλλη. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Στιγμιότυπο από την ομιλία του προέδρου της κοινότητας του Αγίου Δημητρίου Αστόριας, Εμμανουήλ Δρίτσα. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Στιγμιότυπο από την ομιλία του προέδρου της κοινότητας του Αγίου Δημητρίου Αστόριας, Εμμανουήλ Δρίτσα. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Στιγμιότυπο από την ομιλία του Νίκου Γαβαλά. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Στιγμιότυπο από την ομιλία του Νικήτα Θεολογίτη. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Στιγμιότυπο από την προσφώνηση της Θεοδώρας Δεληγιάννη. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.