Αντιδράσεις ομογενών για την πρόσφατη νομοθεσία για τα διαμερίσματα με σταθεροποιημένο ενοίκιο

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Έντονες ήταν οι αντιδράσεις των ομογενών που συμμετείχαν στην πρώτη γενική συνέλευση του Συλλόγου Ιδιοκτητών Ακινήτων της Αστόριας για την πρόσφατη νομοθεσία για τα διαμερίσματα με σταθεροποιημένο και ελεγμένο ενοίκιο.

Η συνέλευση έλαβε χώρα το βράδυ της Τρίτης, 2 Οκτωβρίου 2019 και είχε ως κεντρικούς ομιλητές τον πρόεδρο του οργανισμού  Rent Stabilization Association, κ. Joseph Strasburg, καθώς επίσης τον πολιτειακό γερουσιαστή της Αστόριας Μιχάλη Γιάνναρη, την πολιτειακή βουλευτή Αραβέλλα Σιμωτά και τον δημοτικό σύμβουλο της Αστόριας Κώστα Κωνσταντινίδη, καθώς επίσης και τον διοικητή του 114ου Αστυνομικού Τμήματος της Αστόριας Οσβάλντο Νουνέζ (Osvaldo Nuñez).

Ο Μιχάλης Γιάνναρης και ο Κώστας Κωνσταντινίδης δεν προσήλθαν στη συνεδρίαση επικαλούμενοι ανειλημμένες υποχρεώσεις και η Αραβέλλα Σιμωτά έγινε αποδέκτης τόσο των σκληρών επιθέσεων του κ. Στράσμπουργκ κατά του δημοκρατικού κατεστημένου όσο και των ομογενών για τα νομοσχέδια τα οποία ενέκρινε η πολιτειακή βουλή και γερουσία και τα οποία επικύρωσε ο κυβερνήτης Άντριου Κουόμο.

Στην έδρα από αριστερά διακρίνονται οι Τζόσεφ Στράσμπουργκ, Γεώργιος Κίτσιος, Γεώργιος Αλεξίου, Μαρία Μπότσιου και Αραβέλλα Σιμωτά. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Τα νομοσχέδια αφορούν τα ακίνητα άνω των τεσσάρων οικογενειών και, όπως επεσήμανε ο κ. Στράσμπουργκ, θα πλήξουν σοβαρά τους ιδιοκτήτες διαμερισμάτων με σταθεροποιημένο ενοίκιο και σε τελική ανάλυση την κατάσταση των ακινήτων που στην πλειοψηφία τους έχουν χτιστεί προ 80 ετών. Κι αυτό διότι η νέα νομοθεσία κατήργησε το νόμο που παρείχε τη δυνατότητα στους ιδιοκτήτες να ανακαινίσουν τα διαμερίσματα και γενικότερα τα ακίνητα και να μοιραστούν με τους ενοικιαστές το κόστος των ανακαινίσεων.

Ο κ. Στράσμπουργκ επεσήμανε ότι ο οργανισμός του οποίου ηγείται θα αποταθεί στα δικαστήρια και ότι θα απαιτηθεί πέντε τουλάχιστον χρόνια να αποφανθεί το Ανώτατο Δικαστήριο.

Γενική άποψη της αίθουσας. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Η πολιτειακή βουλευτής Αραβέλλα Σιμωτά ενημέρωσε τους ομογενείς για τα νομοσχέδια που εισήγαγε στη Βουλή και τα οποία αφορούν την κάλυψη των εξόδων για την τεχνητή γονιμοποίηση από τις ασφαλιστικές εταιρείες, για την πάταξη των διακρίσεων των γυναικών στον χώρο εργασίας και τις πάσης φύσεως παρενοχλήσεις.

Ο διοικητής του 114ου Αστυνομικού Τμήματος της Αστόριας Οσβάλντο Νουνέζ (Osvaldo Nuñez) ενημέρωσε τους ομογενείς για τα θέματα που αφορούν την εγκληματικότητα και τόνισε ότι οι ανθρωποκτονίες μειώθηκαν, ενώ οι ληστείες αυξήθηκαν.

Ο κ. Νουνέζ συνέστησε στους ομογενείς να κλειδώνουν τα αυτοκίνητά τους και το πιο σημαντικό να μην αφήνουν χρήματα, ηλεκτρονικούς υπολογιστές και άλλα αντικείμενα μεγάλης αξίας, καθώς επίσης και να είναι πολύ προσεκτικοί όταν ρίχνουν τα γράμματα στα ταχυδρομικά κιβώτια.

Σε πρώτο πλάνο ο διοικητής του 114ου Αστυνομικού Τμήματος της Αστόρια Οσβάλντο Νουνέζ. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Οι ομογενείς εξέφρασαν την ανησυχία τους για τους ποδηλάτες που δε σέβονται τον κώδικα οδικής κυκλοφορίας, καθώς επίσης και για τη μείωση των λωρίδων κυκλοφορίας με το πρόσχημα της δημιουργίας περισσότερων χώρων στάθμευσης και των ποδηλατοδρόμων.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Γιώργος Αλεξίου ενημέρωσε τους ομογενείς για τον έρανο για το Γεύμα των Ευχαριστιών που θα λάβει χώρα τον επόμενο μήνα και τόνισε ότι μέχρι στιγμής έχουν συγκεντρώσει $25.000 και ότι ο Γεώργιος Φακίρης είναι για μια ακόμη χρονιά ο μεγαλύτερος δωρητής τόσο του Γεύματος των Ευχαριστιών, όσο και του θεσμού των υποτροφιών που απονέμουν στους ομογενείς φοιτητές και στους μαθητές των Ελληνικών σχολείων.

Αρκετά μέλη και στελέχη του Συλλόγου ανταποκρίθηκαν στην έκκληση του κ. Αλεξίου και το ποσό ανήλθε στις $29.000.

Ο επίτιμος πρόεδρος Γεώργιος Κίτσιος εξέφρασε τη δυσφορία του για τα πρόσφατα νομοσχέδια και τόνισε ότι δεν αποκλείεται να καταντήσουν όλα τα ακίνητα όπως τα 6.000 διαμερίσματα του Δήμου της Νέας Υόρκης.

Πηγή: https://www.anamniseis.net/antidraseis-omogenon-gia-tin-prosfati-nomothesia-gia-ta-diamerismata-me-statheropoimeno-enoikio/