Αλλαγή φρουράς στον Σύλλογο Ελληνοαμερικανών Ιδιοκτητών Ακινήτων της Αστόριας

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Αλλαγή φρουράς στον Σύλλογο Ελληνοαμερικανών Ιδιοκτητών Ακινήτων της Αστόριας. Μετά από έξι χρόνια στην προεδρία ο Γεώργιος Αλεξίου παραδίδει τα ηνία στον μέχρι πρότινος επίτιμο πρόεδρο Γεώργιο Κίτσιο και η ορκωμοσία και η τελετή παραλαβής – παράδοσης θα λάβει χώρα στην τελευταία γενική συνέλευση του Συλλόγου που θα λάβει χώρα την Τετάρτη, 7 Δεκεμβρίου 2022.

Η εκλογή του προέδρου και των λοιπών αξιωματούχων και λοιπών μελών του συμβουλίου έλαβε χώρα το βράδυ της Τετάρτης, 2 Νοεμβρίου 2022 κατά την διάρκεια της γενικής συνέλευσης στα ιδιόκτητα γραφεία του Συλλόγου στην Αστόρια.

Πρόκειται για την δεύτερη γενική συνέλευση μετά από δυόμιση χρόνια, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού και η οποία είχε τριπλό χαρακτήρα. Ο πρώτος σχετίζονταν με την ενημέρωση των μελών από τον διοικητή του 114ου Αστυνομικού Τμήματος του Κουίνς Κένεθ Γκόρμαν σχετικά με την εγκληματικότητα και τις προσπάθειες που καταβάλλουν οι Αστυνομικοί για την πάταξή της.

Από αριστερά διακρίνονται οι Γιώργος Γεωργίου, Φώτης Γερασόπουλος, Κυριάκος Σκευάς, Γεώργιος Κίτσιος, Γεώργιος Αλεξίου και Μαρία Μπότσιου. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας

Ο δεύτερος σχετίζονταν με τις αρχαιρεσίες οι οποίες ήρθαν να αποδείξουν ότι η σύμπνοια και η ομόνοια αποτελούν τους καταλύτες όλων των επιτυχιών και ο τρίτος με την προετοιμασία για την Ημέρα των Ευχαριστιών.

Τις εκλογές διηύθυνε τριμελής επιτροπή αποτελούμενη από τους κ.κ. Κυριάκο Σκευά, πρόεδρο, Φώτη Γερασόπουλο, γραμματέα και τον Γεώργιο Γεωργίου, μέλος.

Το προεδρείο απαρτίζεται από τους κ.κ. Γεώργιο Κίτσιο, πρόεδρο, Μπιλ Μανωλόπουλο, α’ αντιπρόεδρο, Γιάννη Μουταφτσή, β’ αντιπρόεδρο, Μαρία Σταυροπούλου, γραμματέας πρακτικών, Ειρήνη Σταθάτου – Βασιλάκου, γραμματέας αλληλογραφίας.

Ο ταμίας Μάικ Αράπης μετά από 25 χρόνια ζήτησε να αποχωρήσει, αλλά η έδρα επέμενε και θα παραμείνει ένα διάστημα και θα έχει ως βοηθό τον Σταύρο Ζιώγκα.

Από αριστερά διακρίνονται οι Γιώργος Γεωργίου, Φώτης Γερασόπουλος, Κυριάκος Σκευάς και Γεώργιος Κίτσιος. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου παρέμειναν τα ίδια και πλαισιώθηκαν από την μέχρι πρότινος, γραμματέα Μαρία Μπότσιου και από τον Κυριάκο Σκευά.

Ημέρα των Ευχαριστιών

Ο κ. Γεώργιος Αλεξίου επεσήμανε ότι κατά την διάρκεια της προηγούμενης γενικής συνέλευσης ανακοινώθηκαν οι δωρεές για το καθιερωμένο «Γεύμα των Ευχαριστιών» και οι οποίες μέχρι και εκείνη την ώρα είχαν ανέλθει στις $25.450

Το Γεύμα των Ευχαριστιών ανέκαθεν αποτελούσε μια από τις μεγαλύτερες κοινωνικές και φιλανθρωπικές δράσεις του Συλλόγου. Εφέτος αποφάσισαν μετά από δύο χρόνια να αναβιώσουν την παράδοση, πλην όμως με περιορισμούς, λόγω της πανδημία του κορωνοϊού.

Εφέτος δεν θα διανείμουν γαλοπούλες και άλλα εδέσματα για το εορταστικό τραπέζι σε αναξιοπαθούντες διότι υπερέχει η υγεία των εθελοντών και των ίδιων των ευεργετημένων.

Πλην όμως ανήμερα της Εορτής των Ευχαριστιών τα γραφεία του Συλλόγου θα είναι ανοικτά και από το μεσημέρι μέχρι και τις 4.00 μ.μ. θα προσφέρουν δωρεάν φαγητό σε όσους προσέλθουν.

Από αριστερά διακρίνονται οι Γιώργος Γεωργιάδης, Γεώργιος Κίτσιος, Γεώργιος Αλεξίου και Μαρία Μπότσιου. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Στιγμιότυπο από την ομιλία του προέδρου Γεωργίου Αλεξίου. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Στιγμιότυπο από την προσευχή στην γενική συνέλευση του Συλλόγου Ελληνοαμερικανών Ιδιοκτητών Ακινήτων της Αστόριας. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

 

Πηγή:https://www.anamniseis.net/allagi-frouras-ston-syllogo-ellinomaerikanon-idioktiton-akiniton-tis-astorias/